Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO Kārtējais "Copa America" skandāls – aizturēts konfederācijas viceprezidents

Ramons Hamils Hesurūns.
Ramons Hamils Hesurūns. Foto: AFP/SCANPIX

Kolumbijas Futbola federācijas prezidents Ramons un viņa dēls Ramons Hamils Hesurūns ir 27 aizturēto vidū haosa laikā, kas svētdien valdīja Maiami "Copa America" finālā.

Jau ziņots, ka svētdien "Copa America" finālā Argentīna papildlaikā ar 1:0 pieveica Kolumbiju, uzvarot otro reizi pēc kārtas.

Skatītāji ārpus stadiona bija nekontrolējami, fanu bari kāpa pāri drošības nožogojumiem. Tāpēc mačs sākās ar stundas un 22 minūšu kavēšanos.

Līdzjutēji, lai noskatītos spēli klātienē, kāpa pāri žogiem un margām, un amatpersonas nevarēja izsekot, kurš ir iegādājies biļetes un kurš to nav izdarījis.

Hesurūni tika aizturēti pēc notikumiem "Hard Rock" stadionā, viņiem izvirzot apsūdzību, kuras saturu policija ziņu aģentūrai AP neatklāja.

Foto: Reuters/ScanPix

Saskaņā ar aizturēšanas ierakstiem R.H.Hesurūnam ir izvirzītas apsūdzības trīs punktos.

Kolumbijas futbola federācija pirmdien notikušo AP nekomentēja.

71 gadu vecais Hesurūns ir Kolumbijas futbola federācijas prezidents kopš 2015.gada, kā arī ir Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) viceprezidents. Tieši CONMEBOL rīko "Copa America".

Pirmdien izplatītajā organizatoru paziņojumā norādīja, ka tā pauž nožēlu par notikušo, ka neskaitāmi līdzjutēji iekļuva stadionā bez biļetēm un "aptraipīja" šo notikumu.

"Hard Rock" stadions ir arī 2026.gada Pasaules kausa izcīņas spēļu vieta. Tā administrācija paziņoja, ka drošības jautājumos atbildība ir sadalīta starp stadiona amatpersonām, organizatoriem, CONCACAF un vietējo policiju.

Stadionā svētdien bija "vairāk nekā divas reizes vairāk personāla", nekā parasti tiek izmantots pasākumam stadionā, teikts stadiona administrācijas izplatītajā preses relīzē.

Policija paziņoja, ka spēli pieskatīja vairāk nekā 800 likumsargu. Papildus aizturētajiem vēl 55 cilvēki tika izraidīti no stadiona.

Stadionam tika nodarīti ievērojami bojājumi. Sociālajos medijos publicētajos video un fotoattēlos ir redzams, ka stadionā esošā eskalatora margas ir sadragātas, bet drošības norobežojumi stadiona dienvidrietumu ieejā ir saliekti, pret tiem spiežoties tūkstošiem cilvēku, tostarp raudošiem bērniem.

"Hard Rock" stadiona paziņojumā teikts, ka stadiona amatpersonas sazinājās ar turnīra organizatoriem ap plkst.20 un, baidoties, ka skatītāji varētu gūt smagas traumas, nolēma atvērt vārtus gan līdzjutējiem ar biļetēm, gan bezbiļetniekiem. Tādējādi daudzi līdzjutēji ar biļetēm palika ārpus stadiona.

Stadionā 2026.gadā paredzētas septiņas Pasaules kausa spēles, tai skaitā ceturtdaļfināls un spēle par trešo vietu.

Pasaules kausu organizē Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA), un R.Hesurūns ir arī FIFA padomes loceklis.

Arī FIFA pirmdien neatbildēja AP lūgumam komentēt līdzjutēju kontroles problēmas Maiami un to, kā novērst līdzīgas problēmas 2026.gadā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu