Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

NOSKATIES Šačiri skaistākie vārtu guvumi izlašu finālturnīros

Džerdans Šačiri.
Džerdans Šačiri. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Šveices vīriešu futbola izlases leģenda Džerdans Šačiri beidzis sportista karjeru valsts izlasē, pirmdien sociālajos tīklos paziņoja pats futbolists. Viņš ir slavens par skaistu vārtu gūšanu starptautiskajos turnīros.

Šačiri par jaunumiem paziņoja deviņas dienas pēc savas 125.spēles Šveices izlasē, kurā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā pēcspēles sitienu sērijā tika zaudēts Anglijai.

Bijušais "Liverpool" un Minhenes "Bayern" spēlētājs laukumā devās papildlaikā. Bumba pēc viņa izpildītā stūra sitiena trāpīja pa Anglijas izlases vārtu pārliktni, papildlaikam beidzoties ar neizšķirtu 1:1 un pussargam realizējot savu pēcspēles sitienu.

"Man ir pienācis laiks atvadīties no valstsvienības. Paldies," raksta viņš sociālajos tīklos.

32 gadus vecais Šačiri piecās 2024.gada Eiropas čempionāta spēlēs starta sastāvā bija vienreiz, mačā ar Skotiju gūstot vienus no turnīra skaistākajiem vārtiem.

Tas futbolistam bija septītais lielais turnīrs. 2010.gada Pasaules kauss, kura laikā Šačiri bija tikai 18 gadus vecs, bija vienīgais lielais turnīrs, kurā viņš vārtus neguva.

Uzbrucējs ar 125 spēlēm Šveices izlasē atpaliek tikai no sava ilggadējā komandas biedra un izlases kapteiņa Granita Džakas, kuram ir 130 spēles valstsvienībā.

Šačiri izlasē guva 32 vārtus. Piecus no tiem viņš guva Pasaules kausa izcīņā un tikpat Eiropas čempionāta finālturnīros.

Video: Pasaules kauss 2018 – Šveice pret Serbiju

Tie bija uzvaras vārti mača pašās pēdējās minūtēs, ievedot Šveici izslēgšanas spēlēs.

Video: EURO 2016 – Šveice pret Poliju

Ar šiem vārtiem Šačiri izlīdzināja rezultātu 82. minūtē astotdaļfināla duelī. Šveice gan beigās zaudēja pēcspēles sitienu sērijā.

Video: Pasaules kauss 2014 – Šveice pret Hondurasu

Šis bija viens no trīs vārtu guvumiem, kuru Šačiri guva šajā spēlē. Viņš palīdzēja Šveicei iekļūt "play-off".

Šveicietis turpinās karjeru Ziemeļamerikas Augstākās futbola līgas (MLS) klubā Čikāgas "Fire", kur viņš spēlē kopš 2022.gada.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu