VIDEO Krasta apsardzes priekšnieks skaidro, kā notika Baltijas jūrā pazudušā ūdens motociklista meklēšana

Jūra vētras laikā.
Jūra vētras laikā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Nedēļas nogalē Baltijas jūrā pazuda divi vīrieši, kuri no Latvijas krasta devās uz Roņu salu ar ūdens motocikliem. Viens vīrietis tika atrasts, bet otra vīrieša meklēšana tika pārtraukta pirmdien. Kā notika vīriešu meklēšana? Raidījumam "Degpunktā" skaidro Krasta apsardzes dienesta priekšnieks.

"No Kaltenes uz Roņu salu – 40 kilometri aptuveni. Bet nu – jūrā ar ūdens motociklu... Laikapstākļi var ātri mainīties vai arī notikt kāda tehniska problēma," 16 cilvēku ieceri doties jūras piedzīvojumā komentē Krists Kristlībs.

Par abu vīriešu neatgriešanos krastā pirmie ziņoja Igaunijas dienesti. "Bezvēsts.lv" atklāja, ka vienam no vīriešiem radusies tehniska problēma ar braucamlīdzekli, bet otrs vīrietis mēģinājis viņam palīdzēt.

Meklēšanu sāka Igaunijas puse. Tika pacelts helikopters un pārmeklēta apkārtne. Drīz vien izsūtīts arī dežūrkuģis no Latvijas.

"Motocikli tika atrasti ļoti operatīvi. Tuvāko stundu laikā.

Diemžēl cilvēki pie šiem motocikliem netika novēroti. Mūsu ieteikums ir nepamest  peldlīdzekļus – vai tas ir matracis, vai laiva, vai ūdens motocikls.

Ja viņi būtu palikuši pie ūdens motocikliem, viņi būtu izglābti tuvāko stundu laikā," atklāj Krasta apsardzes dienesta priekšnieks.

Video: raidījuma "Degpunktā" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu