Argentīnā svinības noslēdzas ar sērām – 29 gadus vecs futbola līdzjutējs nositas (2)

Argentīnas futbola izlases līdzjutēji.
Argentīnas futbola izlases līdzjutēji. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Līdzjutēju svinībās pēc Argentīnas futbola izlases triumfa svētdien ASV pilsētā Maiami "Copa America" finālā bojā gājis viens līdzjutējs.

Tūkstošiem cilvēku Buenosairesā pirmdienas rītā piedalījās svinībās Argentīnas komandas uzvaras finālā papildlaikā ar 1:0 pār Kolumbiju. Vienīgos vārtus Lautaro Martiness guva 112. minūtē.

Līdzjutēji, no kuriem daudzi bija ietinušies Argentīnas karogos, agrā rīta stundā par spīti zemajai temperatūrai dienvidu puslodē ballējās pie pilsētas obeliska.

Viens no līdzjutējiem pirms mača sāka kāpt konstrukcijā obeliska priekšā, lai vicinātu karogu, taču zaudēja līdzsvaru un nokrita no sešu metru augstuma.

29 gadus vecā līdzjutēja līķi prom aizgādāja ugunsdzēsēji.

Svinības pēc vairāk nekā četrām stundām pēkšņi beidzās, policijai izmantojot ūdensmetējus un policistus, lai atbrīvotu ielas.

Daži līdzjutēji apmētāja policiju ar akmeņiem, bet pārējie ātri izklīda.

Varas iestādes neziņo par arestiem vai ievainotajiem.

"Mēs esam Amerikas čempioni, tāpēc izbaudīsim šo dārgo mirkli, kas mums ir unikāls," AFP pauda Pavlo Inigo, piebilstot, ka svinēts tiek 37 gadus vecās Argentīnas izlases leģendas Lionela Mesi kārtējais panākums un notiek atvadas no 36 gadus vecā Anhela di Marijas, kurš jau iepriekš paziņoja par karjeras izlasē beigām pēc Amerikas kausa izcīņas.

Argentīnas prezidents Havjers Milei savā kontā tīmekļa vietnē "X.com" apsveica savas valsts izlases otro panākumu pēc kārtas Amerikas kausā.

Uzvara argentīniešiem pēc 2021.gada uzvaras "Copa America" un triumfa 2022.gada Pasaules kausa izcīņā Katarā bija trešais panākums pēc kārtas lielajos turnīros.

Fināla laikā līdzjutēji pie obeliska sekoja līdzi mačam mobilajos telefonos, kā arī apkārtējos bāros un kafejnīcās sekoja notiekošajam televizoru ekrānos.

Dienvidamerikas čempionāts jeb "Copa America" šogad tika rīkots 14 ASV pilsētās. Tas ir viens no sagatavošanās posmiem 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, kuru ASV rīkos kopā ar Kanādu un Meksiku.

Arī pirms trim gadiem notikušajās meistarsacīkstēs uzvarēja Argentīna, kas finālā ar 1:0 pārspēja mājinieci Brazīliju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu