Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Budanovs: Jaunajam Krievijas aizsardzības ministram ir "zināmi panākumi" sarunās ar Rietumiem (1)

Andrejs Belousovs.
Andrejs Belousovs. Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas aizsardzības ministrs Andrejs Belousovs krievu acīs ir diezgan prorietumnieciska persona, intervijā Ukrainas medijam "The New Voice of Ukraine" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieks Kirilo Budanovs.

Viņš gan piebilst, ka šī informācija par Belousovu Ukrainā nav pārāk populāra.

"Viņš vairākkārt ir teicis, ka Rietumi ir Krievijas draugs un viss, kas notiek viņu attiecībās Ukrainas dēļ, ir briesmīga kļūda, kas būtu jālabo," sacīja Budanovs.

"Viņa personība ir nepieciešama, lai nodibinātu zināmus sakarus, lai būtu sarunu vedējs ar Rietumiem, un diemžēl viņam šajā ziņā ir zināmi panākumi," turpina Budanovs.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins maijā iecēla līdzšinējo aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par Drošības padomes sekretāru, savukārt aizsardzības ministra amatam izvirzīja līdzšinējo pirmo vicepremjeru Andreju Belousovu.

65 gadus vecais Belousovs, kurš pēc izglītības ir ekonomists, bija pirmais vicepremjers kopš 2020.gada. Viņa pārziņā bija ekonomikas jautājumi. 2012.-2013.gadā viņš bija ekonomikas attīstības ministrs, bet no 2013. līdz 2020.gadam - prezidenta padomnieks ekonomikas jautājumos.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu