Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Nedēļas nogalē Cēsīs svinēs pilsētas 818. jubileju

Cēsis. Ilustratīvs attēls
Cēsis. Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

No 19.jūlija līdz 21.jūlijam Cēsīs svinēs pilsētas 818. jubileju, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Nedēļas nogalē plānoti svētku koncerti, aktivitātes bērniem, dažādi sporta notikumi, svētku gājiens, tirdziņi.

Svētkus atklās piektdienas vakarā Cēsu Pils parkā ar grupas "Mazais princis" koncertu. Pēc tā Cēsu Pils parkā iesoļos tradicionālā svētku gājiena dalībnieki, kurā piedalās dažādas Cēsu novada kopienas un kolektīvi.

No plkst.20.30 cēsnieki un viesi pulcēsies uz Valmieras ielas, sākot no Valmieras ielas un Niniera ielas krustojuma, lai plkst.21 kopīgi dotos gājienā pa Valmieras ielu, Vienības laukumu un Lenču ielu, noslēdzot gājienu Pils parkā, kur svinīgi pasniegs apbalvojumu "Gada cēsnieks 2024". Pēc svinīgās ceremonijas noslēguma, gājiena dalībnieki un svētku viesi varēs "Svētku korī" sadziedāties kopā ar aktieriem un mūziķiem.

Vakara turpinājumā Vienības laukumā notiks ballīte ar DJ Didzi Kozlovski, savukārt Cēsu Pils parkā būs zaļumballe ar grupu "Zuši".

Piektdienas svētku notikumus papildinās arī Cēsu muzeja rīkota zinātniska konference "Viduslaiku kultūras mijiedarbība: Godinot Volteru fon Pletenbergu", kurā vairāki eksperti un citi jomas pārstāvji atskatīsies vēsturiskajos notikumos, kā arī runās par viduslaiku ietekmi uz mūsdienu kultūru.

Sestdien, 20.jūnijā, plkst.8 pūtēju orķestris "Cēsis" modinās cēsniekus un pilsētas viesus. Rožu laukumā un Cēsu vecpilsētā notiks amatnieku un mājražotāju svētku tirdziņš un koncerti, kuros uzstāsies Cēsu novada amatiermākslas kolektīvi. Savukārt vakarā Rožu laukumu pieskandinās retro zaļumballe ar pūtēju orķestri "Cēsis".

Sestdienas rītā Pils laukumā bērniem un ģimenēm būs sagatavota programma - radošas aktivitātes, priekšnesumi un spēles. Plkst.11 notiks rīta vingrošana bērniem, kam sekos "Biki grupas" un dzejnieces Ineses Zanderes koncerts, pēc tam būs koncerts "Bērni un jaunieši Cēsīm". Maija parkā norisināsies zolītes un šaha turnīri, savukārt mākslas telpā "Mala" norisināsies dizaina tirgus. Lenču ielā apmeklētājus gaidīs antīko automobiļu kluba auto izstāde.

Cēsu Pils parkā dienu iesāks pārbūvēto motociklu skate "Custom Bike Show" un Amerikas Auto klubs. Savukārt vēlāk vakarā muzikālo programmu sāks Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas Populārās un džeza mūzikas nodaļas audzēkņi, kam sekos Shipsea un Vidzemes kamerorķestra koncerts. Vakara turpinājumā uzstāsies hiphopa mākslinieks "Prusax", bet pēc viņa uz skatuves kāps Intars Busulis un "Abonementa orķestris". Pusnaktī Cēsu Pils parku ieskandinās "The Originals", kam sekos grupas "Pisang Ambon" uzstāšanās un noslēgumā svētku balle turpināsies ar grupu "The Originals".

Stadionā visu dienu notiks dažādas sporta aktivitātes - pludmales volejbols, 3x3 basketbols, "roundnet" sacensības un apmācības, 3x3 florbols.

Ekstrēmo sporta veidu cienītājiem būs iespēja piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs. Valmieras ielā velo trasē jeb "pump track" norisināsies Latvijas čempionāta 2.posms, kurā piedalīties aicināti visu vecumu un meistarības līmeņu dalībnieki ar dažādiem braucamrīkiem. Turpat blakus esošajā Cēsu skeitparkā norisināsies "Dynami:t Jam" sacensības.

Svētdiena, 21.jūlijs, būs veltīta atpūtai un sporta aktivitātēm. Pils laukumā sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā notiks svētku pikniks, kur apmeklētāji aicināti ierasties ar saviem piknika groziem un segām.

Sporta aktivitātes stadionā turpināsies ar pludmales volejbolu, basketbola metienu konkursiem, soļbolu senioriem, skrējienu "4 gadalaiki - vasara", kā arī Zvaigžņu spēli basketbolā, savā starpā spēkojoties Cēsu un Priekuļu komandām.

CATA kultūras namā notiks Cēsu novusa turnīrs amatieriem, savukārt laukumā pie Niniera ielas būs skatāma suņu izstāde, sacensības un dažādi konkursi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu