Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

NOSKATIES Mesi asarām acīs pārspēj prestižāko rekordu futbolā (1)

Lionels Mesi.
Lionels Mesi. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Svētdien, 14. jūlijā, Argentīnas vīriešu futbola izlase triumfēja Dienvidamerikas čempionātā "Copa America". Komandas lielākā zvaigzne Lionels Mesi kārtējo reizi kļuva par futbola rekordistu.

Finālā Argentīna pieveica Kolumbiju papildlaikā ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0). Spēli komanda beidza bez sava līdera Mesi, kurš guva savainojumu un tika nomainīts 64. minūtē.

Uzvaras vārtus 112. minūtē guva Lautaro Martiness.

Mesi kļuva par tituliem bagātāko futbolistu vēsturē. Viņš izcīnīja savas karjeras 45. kausu futbolā. Argentīnietis pārspēja sava bijušā komandas biedra Dani Alveša iepriekš uzstādīto 44 titulu rekordu. 

Mesi 37 gadu vecumā aizvadīja savu 39. un, iespējams, pēdējo "Copa America" spēli, šajā turnīrā gūstot vienus vārtus. Viņš palika laukumā pēc pirmajā puslaikā savainotās potītes, taču uzreiz paskatījās uz rezervistu soliņu, pēc kritiena otrajā puslaikā. Ejot nost no laukuma, viņš novilka labo futbolzābaku, potītei uzpamstot.

Dienvidamerikas čempionāts jeb "Copa America" šogad tika rīkots 14 ASV pilsētās. Tas ir viens no sagatavošanās posmiem 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, kuru ASV rīkos kopā ar Kanādu un Meksiku.

Arī pirms trim gadiem notikušajās meistarsacīkstēs uzvarēja Argentīna, kas finālā ar 1:0 pārspēja mājinieci Brazīliju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu