Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Mēs bijām pelnījuši šo titulu." Spānijas treneris dalās domās pēc triumfa

Spāņu futbolisti met gaisā Luisu de la Fuenti.
Spāņu futbolisti met gaisā Luisu de la Fuenti. Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien, 14. jūlijā, Spānijas futbola izlase ceturto reizi vēsturē kļuva par Eiropas čempioni. Galvenais treneris Luiss de la Fuente dalījies domās pēc triumfa.

EURO 2024 finālspēlē Spānija ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspēja Angliju. Uzvaras vārtus četras minūtes pirms pamatlaika beigām guva Mikels Ojarsabals. Pirms tam spāņiem izcēlās Niko Viljamss, bet Anglijai vārtus guva Kouls Palmers.

Tas ir Spānijas galvenā trenera Luisa de la Fuentes otrais tituls ar komandu. 2022./23. gada sezonā viņš izcīnīja UEFA Nāciju kausu.

"Nedomāju, ka mēs bijām favorīti. Es vienkārši vēlējos, lai mana komanda būtu konkurētspējīga un varētu uzvarēt," pēc spēles sacīja De la Fuente. "Grūti kaut ko uzlabot pēc šāda turnīra, bet gribu palīdzēt maniem spēlētājiem turpināt augt un progresēt. Šī grupa futbolistu ir apbrīnojama. Viņi ir neatlaidīgi un turpinās palikt labāki. Kopš es vadu Spānijas izlasi, spēlētāji visu ir izdarījuši perfekti. Katrs veiktais solis bija pretī progresam."

Ar četrām zelta medaļām Spānija kļuvusi par titulētāko izlasi Eiropas čempionātā. Iepriekš tā rekordistes godu dalīja ar Vāciju.

"Mēs bijām pelnījuši šo titulu," uzskata De la Fuente. "Neviens mums neko nedeva par brīvu. Jo grūtāk kaut ko ir dabūt, jo vērtīgāks tas ir."

Sestdien 17 gadu dzimšanas dienu atzīmējušais spāņu uzbrucējs Lamins Jamals kļuva par jaunāko futbolistu, kurš spēlējis kādu meistarsacīkšu finālā. Iepriekšējais rekords piederēja leģendārajam brazīlietim Pelē, kurš 1958.gada Pasaules kausa finālā laukumā devās, būdams 17 gadus un 249 dienas vecs.

Anglija Eiropas meistarsacīkšu finālā iekļuvusi otro reizi pēc kārtas. Spānijai šis bija jau piektais fināls. Arī 1964., 2008. un 2012.gadā Spānija kļuva par Eiropas čempioni.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinājās desmit Vācijas pilsētās. Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalījās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās, izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūstot katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām un četrām labākajām trešo vietu ieguvējām.

Video: Spānija līksmo pēc uzvaras Eiropas čempionātā futbolā

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu