Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Futbolisti godam pārstāvēja Anglijas krāsas." Sautgeits slavē savus futbolistus

Gerets Sautgeits.
Gerets Sautgeits. Foto: SIPA/Scanpix

Svētdien, 14. jūlijā, Spānijas futbola izlase uzveica Angliju 2024. gada Eiropas čempionāta finālā. Zaudētājas galvenais treneris Gerets Sautgeits izteicis domas pēc mača.

EURO 2024 finālspēlē Spānija bija pārākā pār Angliju ar rezultātu 2:1 (0:0). Neskatoties uz izcīnīto sudraba medaļu, Sautgeits izpelnījies kritiku par vadību šajā turnīrā.

"Tagad nav pareizais laiks, lai runātu par manu nākotni," pēc spēles sacīja Sautgeits. "Man ir jāaprunājas ar cilvēkiem sev apkārt."

Arī 2021. gadā Londonā Anglija iekļuva Eiropas čempionāta finālā, zaudējot Itālijai pēcspēles sitienu sērijā.

"Iekļūt vēl vienā finālā, tā ir privilēģija. Bet netikt līdz titulam – ar to šajā momentā ir grūti tikt galā," atzina Sautgeits.

"Spēlētāji pelnījuši milzīgas uzslavas par tikšanu tik tālu. Viņi godam pārstāvēja Anglijas krāsas un netika uzveikti līdz pat pašām beigām. Es uzskatu, ka Spānijai bija lielāka kontrole pār spēli."

Anglija Eiropas meistarsacīkšu finālā iekļuvusi otro reizi pēc kārtas. Spānijai šis bija jau piektais fināls. Arī 1964., 2008. un 2012.gadā Spānija kļuva par Eiropas čempioni.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinājās desmit Vācijas pilsētās. Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalījās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās, izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūstot katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām un četrām labākajām trešo vietu ieguvējām.

Video: Spānija līksmo pēc uzvaras Eiropas čempionātā futbolā

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu