Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Mums nav izdevies atrast otru cilvēku." Krasta apsardze pārtrauc meklēt otru jūrā pazudušo ūdens motociklistu

Jūra
Jūra Foto: Evija Trifanova/LETA

Krasta apsardze pārtraukusi meklēt otru pazudušo ūdens motociklistu – Sergeju Tvauri – kurš sestdien ar ūdensmotociklu sestdien izbraucis no Rojas uz Roņu salu un ap 13.40 pazudis jūrā, ziņo TV3 raidījums "900 sekundes".

Igaunijas un Latvijas jūras spēki kopš sestdienas līdz pat šim rītam turpināja pazudušā Sergeja Tvauri meklēšanu.

Pēdējā zināmā atrašanās vieta un aprēķinātais meklēšanas un glābšanas rajons ir Igaunijas teritoriālajos ūdeņos. Līdz ar to glābšanas operācijas vadību veic Igaunijas speciālisti.

"Mums nav izdevies atrast otru cilvēku. Igaunijas jūras meklēšanas un glābšanas dienests pl.3 nolēma pārtraukt meklēšanu, jo pēc aprēķiniem ir ļoti maza iespēja, ka cilvēks šādā ūdens temperatūrā var izdzīvot tik ilgu laiku," raidījumam sacīja Krasta apsardzes dienesta priekšnieks Krists Kristlībs.

Svētdienas vakarā ziņots, ka 1987. gadā dzimušais Jevgēņijs Kints tika atrasts dzīvs.

Jevgēņija Kinta atrašanu apstiprina arī vīriešu tuviniece Sofiko Tvauri.

"Viens pazudušais, Žeņa, atrasts pie Igaunijas krastiem. Viņš izpeldēja! Gaidām informāciju par Sergeju! Lūdzamies!" raksta Tvauri.

Vīrieši 13. jūlijā ap plkst. 10 ar ūdensmotocikliem izbraukuši no Rojas uz Roņu salu un ap 13.40 pazuduši jūrā.

1986. gadā dzimušā Sergeja Tvauri pazīmes: normālas miesasbūves, nav matu, tumšas un sarkanas krāsas ūdens drošības veste, tumšs apģērbs visā augumā, tumši apavi, tumšas un baltas krāsas ķivere.

Tuviniece Sofiko Tvauri platformā "Facebook" raksta: "Notiek meklēšana. Iesaistīti helikopteri, droni, meklēšanas laivas un brīvprātīgie. Lūdzu, ja kāds ir tuvumā ar ūdens transportu, pievienojieties meklēšanai.

Sofiko vēsta, ka Sergejs palīdzēja glābt kāda cita cilvēka motociklu, kad tas sāka grimt trīs kilometrus no krasta.

"Saskaņā ar fotoattēlu viens ūdensmotocikls joprojām ir virs ūdens," vēsta Sofiko.

"Sergo palika palīdzēt un izvilkt motociklu vienam no dalībniekiem, kas sāka slīkt 3 km no krasta. Pēdējie sakari bija 12.30 pēc Latvijas laika.

Lūdzam visus, kuri atradās vai atrodas norādīto vietu tuvumā un, iespējams, ir redzējuši Sergo, nekavējoties ziņot Valsts policijai 110 vai Bezvests.lv 22084084," ziņo "Bezvests.lv".

Valsts policija aicina aplūkot S. Tvauri attēlu un visus, kam ir jebkāda noderīga informācija par viņa atrašanās vietu, sazināties ar likumsargiem.

Video: "900 sekundes" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu