Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Baidena uzruna tautai: Amerikā nav vietas šāda veida vardarbībai

Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Džo Baidens svētdien uzrunā tautai no Ovālā kabineta brīdinājis par politiskās vardarbības riskiem ASV un uzsvēris, ka Amerikas politikā nepieciešams pazemināt temperatūru.

Pēc sestdien notikušā atentāta mēģinājuma pret eksprezidentu Donaldu Trampu prezidents sacīja, ka politiskās kaislības var uzliesmot, bet nekad nedrīkst nonāk līdz vardarbībai. Baidens atzina, viņš un republikāņi piedāvā atšķirīgas politikas vīzijas, taču mudināja amerikāņus no jauna apņemties risināt domstarpības mierīgā ceļā.

"Amerikā nav vietas šāda veida vardarbībai - nekādai vardarbībai. Nekad. Punkts. Bez izņēmuma. Mēs nedrīkstam pieļaut, ka šī vardarbība tiek normalizēta," uzsvēra Baidens. "Amerikā mēs atrisinām domstarpības pie vēlēšanu urnām, nevis ar lodēm," viņš piebilda.

Prezidents vēlreiz nosodīja sestdien notikušo uzbrukumu Trampam, kuram tika sašauta auss.

"Es turpināšu stingri iestāties par mūsu demokrātiju, aizstāvēt mūsu konstitūciju un likumu varu," solīja Baidens.

Iepriekš prezidents norādīja, ka policija ir identificējusi personu, kas šāva uz Trampu, bet viņa motīvi vēl nav zināmi, un aicināja neizdarīt nekādus pieņēmumus par tiem. Baidens arī paziņoja, ka tiks veikta neatkarīga pārbaude par drošības pasākumiem mītiņā, kur notika atentāta mēģinājums, un pārbaudes rezultāti tiks nodoti atklātībai.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu