Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO UN VIDEO Spānijas futbolistu emocionālās svinības pēc triumfa EURO 2024

Svētdien, 14. jūlijā, Spānijas futbola izlase kļuva par 2024. gada Eiropas čempioni. Spēlētāju emocijas sita augstu vilni.

Spānijas vīriešu futbola izlase Berlīnes olimpiskajā stadionā nodrošināja savu ceturto Eiropas čempiones titulu, finālspēlē ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspējot Angliju.

Uzvaras vārtus četras minūtes pirms pamatlaika beigām guva Mikels Ojarsabals. Pirms tam spāņiem izcēlās Niko Viljamss, bet Anglijai vārtus guva Kouls Palmers.

Ar četrām zelta medaļām Spānija kļuvusi par titulētāko izlasi Eiropas čempionātā. Iepriekš tā rekordistes godu dalīja ar Vāciju.

Sestdien 17 gadu dzimšanas dienu atzīmējušais spāņu uzbrucējs Lamins Jamals kļuva par jaunāko futbolistu, kurš spēlējis kādu meistarsacīkšu finālā. Iepriekšējais rekords piederēja leģendārajam brazīlietim Pelē, kurš 1958.gada Pasaules kausa finālā laukumā devās, būdams 17 gadus un 249 dienas vecs.

Anglija Eiropas meistarsacīkšu finālā iekļuvusi otro reizi pēc kārtas. Spānijai šis bija jau piektais fināls. Arī 1964., 2008. un 2012.gadā Spānija kļuva par Eiropas čempioni.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinājās desmit Vācijas pilsētās. Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalījās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās, izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūstot katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām un četrām labākajām trešo vietu ieguvējām.

2021.gadā Londonā par Eiropas čempioni kļuva Itālija, kas finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju. 

Video: Spānija līksmo pēc uzvaras Eiropas čempionātā futbolā

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu