Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Latvijas U-20 basketbolisti Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā zaudē arī somiem

Basketbola bumba.
Basketbola bumba. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase svētdien Rumānijā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra otrajā spēlē ar rezultātu 57:61 (11:23, 15:7, 17:11, 14:20) piekāpās vienaudžiem no Somijas, ciešot otro neveiksmi.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Rūdolfs Švītiņš, bet desmit punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Pēterim Pinnim, deviņus punktus guva Francis Neilands, bet deviņas atlēkušās bumbas un četri gūti punkti bija Jānim Jīnemanim.

Somiem 13 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Viljami Vartiainenam.

Pretinieki ievērojami vairāk punktu guva no soda laukuma (30:14), latviešiem no tuvas distances izpildot metienus ar zemu precizitāti (28%).

Pirmajā A grupas spēlē sestdien Latvija ar 70:88 zaudēja vienaudžiem no Horvātijas, bet Somija ar 85:60 pārspēja Šveici.

Grupā latvieši tiksies arī ar Slovākijas un Šveices basketbolistiem. Divas labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz A divīziju.

Ainara Bagatska vadītā izlase sagatavošanās posmā aizvadīja septiņas pārbaudes spēles. Vispirms latvieši ar 82:67 apspēlēja vienaudžus no Gruzijas, kuriem pēc tam ar 74:81 zaudēja, piedzīvoja divas neveiksmes pret Lietuvu (81:89 un 58:78), pa reizei uzvarēja un zaudēja mačos ar Ukrainu (62:66 un 72:51) un pēdējā pārbaudes spēlē ar 68:63 uzvarēja igauņus.

Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas turnīrs Rumānijā norisināsies līdz 21.jūlijam.

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases sastāvs:

Kristofers Karlsons ("Valmiera Glass"/ViA), Edvards Egle, Rūdolfs Švītiņš (abi - "Latvijas Universitāte"), Rihards Berkolds ("Rīgas Zeļļi"), Francis Neilands (LU/"BS Rīga"), Dāvis Ozers ("Ventspils"), Ralfs Tumaševs (BS "Ogre"), Ernests Ločmelis (Austrumfloridas koledža, NCAA), Kristaps Soldatenoks ("Liepāja"), Jānis Jīnemanis ("Gottingen", Vācija), Pēteris Pinnis ("VEF Rīga"), Andrejs Silčonoks (Toronto Metropolitēna universitāte, Kanāda).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu