"Nomira kā varonis." Identificēts apšaudē Trampa priekšvēlēšanu mītiņā nogalinātais vīrietis (12)

Foto: @greg16676935420/"X"

ASV Pensilvānijas štata gubernators Džošs Šapiro 14. jūnijā apstiprinājis, ka pret eksprezidentu Donaldu Trampu vērstajā atentātā nogalināts ugunsdzēsējs Korijs Komperatore, vēsta raidsabiedrība CNN. 

Komperatore bija viens no vairākiem tūkstošiem cilvēku, kas ieradās uz Trampa priekšvēlēšanu mītiņu. Gubernators norādīja, ka viņš gāja bojā, cenšoties no šāvieniem pasargāt savu ģimeni.

"Es tikko runāju ar Korija sievu un divām Korija meitām," svētdien sacīja Šapiro.

“Korijs bija divu meiteņu tētis. Korijs bija ugunsdzēsējs. Korijs katru svētdienu devās uz baznīcu. Korijs mīlēja savu kopienu. It īpaši Korijs mīlēja savu ģimeni," teica gubernators. 

"Es jautāju Korija sievai, vai būtu pareizi, ja es pastāstīšu, ka mēs runājām. Viņa teica jā. Viņa arī lūdza, lai es jums visiem pastāstītu, ka Korijs nomira kā varonis," piebilda Šapiro.

"Korijs piesedza savu ģimeni, lai viņus aizsargātu pagājušajā naktī šajā mītiņā."

Šapiro sacīja, ka Komperatores piemiņai viņš izdevis rīkojumu visā štatā valsts karogus nolaist pusmastā. 

Jau ziņots, ka Tramps sestdien tika ievainots ausī apšaudē vēlēšanu kampaņas mītiņā, un notikušais tiek izmeklēts kā slepkavības mēģinājums.

Pēc apšaudes Pensilvānijas štata Batlerā 78 gadus vecais eksprezidents tika aizvests no skatuves uz automašīnu, un uz viņa sejas bija asinis. Viņš vēlāk ierakstā savā sociālajā tīklā "Truth Social" pavēstīja, ka lode izgājusi cauri viņa labās auss augšējai daļai.

Uzbrucēju, kurš atradās uz līdzās esošās ēkas jumta, nošāva Slepenā dienesta aģenti.

Federālais izmeklēšanas birojs svētdien paziņoja, ka šāvējs bijis 20 gadus vecais Tomass Metjū Krukss no Pensilvānijas štata. ASV mediji ziņo, ka vēlētāju reģistrā viņš reģistrējies kā Republikāņu partijas atbalstītājs, lai gan 17 gadu vecumā ziedojis 15 dolārus ar Demokrātu partiju saistītai organizācijai. Daļā ASV štatu partijas priekšvēlēšanās var balsot tikai tie, kas reģistrējušies kā šīs partijas atbalstītāji.

Krukss, kurš dzīvojis Pensilvānijas štata Betelpārkā, strādājis vietējā pansionāta virtuvē, raidsabiedrībai BBC pastāstījuši pansionāta darbinieki.

Avoti tiesībsargājošajās iestādēs sacījuši aģentūrai AP, ka šauteni pirms vismaz pusgada iegādājies Kruksa tēvs.

Apšaudē nogalināts viens mītiņa dalībnieks, bet divi smagi ievainoti.

Aculiecinieki teikuši medijiem, ka cilvēki norādījuši policistiem, ka uz jumta ir cilvēks ar šauteni, taču reakcija neesot bijusi pietiekami ātra, un viņš sācis šaut.

ASV prezidents Džo Baidens, kuram novembrī gaidāmajās vēlēšanās jāsacenšas ar Trampu, nosodījis uzbrukumu un uzsvēris, ka Amerikā "nav vietas šāda veida vardarbībai".

Uzbrukumu nosodījuši daudzu pasaules valstu vadītāji.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu