Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Velsas princese apmeklē Vimbldonas tenisa turnīru un apžilbina skatītājus (1)

Svētdien, 14. jūlijā, Vimbldonas tenisa čempionāta apmeklētājus sagaidīja pārsteigums – sporta pasākumu apmeklēja 42 gadus vecā Velsas princese Ketrīna Midltone kopā ar meitu Šarloti un māsu Pipu, vēsta izklaides izdevums "People". 

Midltone, kura īslaicīgi ir atteikusies no karalisko pienākumu pildīšanas, pati ir kaismīga tenisa spēlētāja un kopš 2011. gada, laulībām ar princi Viljamu, Vimbldonas čempionātu apmeklē teju katru gadu. Viņai līdzās bija deviņgadīgā princese Šarlote un 40 gadus vecā māsa Pipa Midltone.

Fotogrāfs Karvajs Tans izdevumam norāda: "Var redzēt, ka viņas trīs izbauda pasākumu – Šarlote seko līdzi spēlei tāpat kā māte. Var redzēt viņu aizrautību."

Kopš vēža diagnozes noteikšanas 2024. gada martā šī ir otrā reize, kad princese izgājusi sabiedrībā. Pirmā reize bija karaļa Čārlza III dzimšanas dienā, kad kopā ar ģimeni viņa no Bakingemas pils balkona vēroja aviošovu.

Trijotne skatījās Spānijas čempiona Karlosa Alkarasa Grand Slam finālu, kurā viņš cīnījās ar veterānu Novāku Džokoviču. 

Kad Velsas princese kopā ar meitu un māsu ienāca tribīnēs, apmeklētāji viņas sagaidīja ar stāvovācijām.

Midltone bija tērpusies lillā kleitā, kas izcēla viņas slaido augumu. Protams, visu uzmanība bija pievērsta arī princeses matiem, kas bieži cieš ķīmījterapijas laikā, tomēr dabiskā matu rota aizvien viņai ir kupla.

22. martā Midltone paziņoja, ka viņai atklāts vēzis. Pēc video publicēšanas daudzi fani sociālo tīklu vietnēs pauduši nesapratni, kāpēc videoklipā princesei nepievienojās princis Viljams, vēsta ārvalstu mediji.

Kāds pils pārstāvis skaidro: "Šī ir princeses ziņa par viņas veselību, un viņa gribēja pati personīgi nodot šo vēstījumu."

"Viljams ļoti lepojas ar savu sievu par drosmi un spēku, ko viņa ir izrādījusi ne tikai šonedēļ, bet arī pēc operācijas janvārī.

Tagad vairāk nekā jebkad agrāk viņš ir koncentrējies uz to, lai viņa sievai būtu privātums, kas nepieciešams, lai pilnībā atveseļotos, un lai viņa bērni būtu pasargāti no saprotamās sabiedrības intereses par jaunākajām ziņām," sacīja avots.

Midltone ierakstītā video uzrunā uzsvērusi, ka testa rezultāti viņu šokējuši. Princese norādīja, ka aizvadītie mēneši bijuši "ļoti smagi".

Uzrunā gan viņa iekļāva arī pozitīvu ziņu: "Jūtos labi un ar katru dienu esmu stiprāka". Uzruna filmēta 20. martā.

Sīkākas detaļas par slimību nav atklātas, taču Kensingtonas pils uzsvēra, ka princese, visticamāk, pilnībā atveseļosies. Princese norādīja, ka veiktās vēdera operācijas laikā netika atklātas nekādas vēža pazīmes.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu