Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO Ziņu aģentūra publicē Trampu sašāvušā jaunieša fotogrāfiju

Foto: AFP/SCANPIX

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) svētdien pavēstīja, ka šāvējs, kurš priekšvēlēšanu mītiņa laikā ievainoja ASV eksprezidentu un republikāņu Baltā nama kandidātu Donaldu Trampu, bijis 20 gadus vecais Tomass Metjū Krukss no Pensilvānijas štata. Nu ziņu aģentūra "Reuters" publicējusi Kruksa fotogrāfiju.

Fotogrāfija iekļauta Betelparkas vidusskolas 2020. gada gadagrāmatā. Krukss vidusskolu absolvēja 2022. gadā. 

Foto: Reuters/ScanPix

"FIB ir identificējis 20 gadus veco Tomasu Metjū Kruksu no Betelparkas Pensilvānijas štatā kā personu, kas bija iesaistīta bijušā prezidenta Donalda Trampa slepkavības mēģinājumā 13.jūlijā Pensilvānijas štata Batlerā," teikts FIB paziņojumā, kuru citē telekanāli NBC un CBS.

ASV mediji ziņo, ka vēlētāju reģistrā viņš reģistrējies kā Republikāņu partijas atbalstītājs, lai gan 17 gadu vecumā ziedojis 15 dolārus ar Demokrātu partiju saistītai organizācijai. Daļā ASV štatu partijas priekšvēlēšanās var balsot tikai tie, kas reģistrējušies kā šīs partijas atbalstītāji.

Jau ziņots, ka apšaudē nogalināts kāds mītiņa dalībnieks, bet divi smagi ievainoti. Tramps tika ievainots ausī, notikušais tiek izmeklēts kā atentāta mēģinājums. Pēc apšaudes Pensilvānijas štata Batlerā 78 gadus vecais eksprezidents tika aizvests no skatuves uz automašīnu, un uz viņa sejas bija asinis. Viņš vēlāk ierakstā savā sociālajā tīklā "Truth Social" pavēstīja, ka lode izgājusi cauri viņa labās auss augšējai daļai.

Kruksu, kurš atradās uz līdzās esošās ēkas jumta, nošāva Slepenā dienesta aģenti.

Aculiecinieki teikuši medijiem, ka cilvēki norādījuši policistiem, ka uz jumta ir cilvēks ar šauteni, taču reakcija neesot bijusi pietiekami ātra, un viņš sācis šaut.

ASV prezidents Džo Baidens, kuram novembrī gaidāmajās vēlēšanās jāsacenšas ar Trampu, nosodījis uzbrukumu un uzsvēris, ka Amerikā "nav vietas šāda veida vardarbībai".

Uzbrukumu nosodījuši daudzu pasaules valstu vadītāji.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu