Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Jūrā pazudušo vīriešu tuviniece publicē noderīgu informāciju un aicina palīdzēt (3)

Foto: Dmitry Kornijenko/"Facebook"

Igaunijas un Latvijas Jūras spēki meklē divus jūrā pazudušus cilvēkus. Viena no vīriešu radiniecēm sociālo tīklu vietnē "Facebook" publicējusi papildu informāciju.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo Jevgēņiju Kintu, dzimis 1987. gadā, un Sergeju Tvauri, dzimis 1986. gadā. Vīrieši 13. jūlijā ap pulksten 10.00 ar ūdensmotocikliem izbraukuši no Rojas uz Roņu salu un ap 13.40 pazuduši jūrā.

J. Kints: normālas miesasbūves, tumši, īsi mati, ģērbies zilos šortos, tumšā ūdens drošības vestē, tumšs apģērbs zem drošības vestes.

S. Tvauri: normālas miesasbūves, nav matu, tumšas un sarkanas krāsas ūdens drošības veste, tumšs apģērbs visā augumā, tumši apavi, tumšas un baltas krāsas ķivere.

Valsts policija aicina aplūkot attēlos redzamos vīriešus un, ja jūsu rīcībā ir jebkāda noderīga informācija, kas sekmētu viņu atrašanās vietas noskaidrošanu, aicinām ziņot policijai, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Sofiko Tvauri raksta: "Notiek meklēšana. Iesaistīti helikopteri, droni, meklēšanas laivas un brīvprātīgie. Lūdzu, ja kāds ir tuvumā ar ūdens transportu, pievienojieties meklēšanai.

Sofiko vēsta, ka Sergo palīdzēja glābt kāda cita cilvēka motociklu, kad tas sāka grimt trīs kilometrus no krasta.

Abus puišus nevarēja atrast pēc ģeolokācijas. Pēdējais kontakts bija plkst. 13:23 pēc Latvijas laika.

"Saskaņā ar fotoattēlu viens ūdensmotocikls joprojām ir virs ūdens," vēsta Sofiko.

Viens no pazudušajiem ir Sergo Tvauri.

"Sergo palika palīdzēt un izvilkt motociklu vienam no dalībniekiem, kas sāka slīkt 3 km no krasta. Pēdējie sakari bija 12.30 pēc Latvijas laika.

Lūdzam visus, kuri atradās vai atrodas norādīto vietu tuvumā un, iespējams, ir redzējuši Sergo, nekavējoties ziņot Valsts policijai 110 vai Bezvests.lv 22084084," ziņo "Bezvests.lv".

Igaunijas un Latvijas Jūras spēki meklē divus jūrā pazudušus cilvēkus, aģentūru LETA informēja Latvijas Jūras spēku sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kalniņa.

Sestdien saņemta informācija no Igaunijas Apvienotā jūras un gaisa meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (JRCC Tallinn) par jūrā pazudušiem diviem cilvēkiem, kuri ar ūdens motocikliem bija ceļā no Kaltenes uz Roņu salu.

Pēdējā ūdensmotociklistu zināmā atrašanās vieta un aprēķinātais meklēšanas un glābšanas rajons ir Igaunijas teritoriālajos ūdeņos, līdz ar to meklēšanas un glābšanas operācijas vadību veic JRCC Tallinn.

Pēc informācijas saņemšanas, pamatojoties uz starpvalstu sadarbības līgumu cilvēku meklēšanas un glābšanas gadījumos jūrā, Latvijas puse uz notikuma vietu nekavējoties norīkoja Jūras spēku patruļkuģi P-09 "Rēzekne".

Pazudušo meklēšanu veic šis patruļkuģis un Igaunijas meklēšanas un glābšanas vienības.

Sestdien meklēšanas darbu laikā JRCC Tallinn norīkotais helikopters jūrā atrada divus ūdens motociklus bez cilvēkiem. Cilvēki līdz šim brīdim nav atrasti, bet meklēšanas un glābšanas operācija turpinās.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu