Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Olaines novadā vēl apkopo iespējamos postījumus pēc virpuļviesuļa

Foto: Ekrānuzņēmums no video/Uldis Zeltiņš/X

Olaines novada pašvaldība vēl apkopo iespējamos postījumus pēc sestdien piedzīvotā virpuļviesuļa, skaidroja novada pašvaldības izpilddirektors Ģirts Batrags.

Pēc viņa paustā, ir zināms par cietušiem kokiem. Tāpat skartas sastatnes pie renovācijā esošās daudzdzīvokļu mājas. Iespējamie bojājumi vēl tiek apkopoti, taču izpilddirektors prognozēja, ka to nav daudz un tie arī nav ļoti lieli.

Batrags nevarēja komentēt sociālos tīklos publiskoto video, kurā redzams, ka virpuļviesulis sabojājis saules paneļu parku, jo tas nav pašvaldības īpašums.

Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" Olaines pagasta Grēnes ciema iedzīvotāji atklāja, ka virpuļviesulī cietušas viņu mājas. Kāds iedzīvotājs stāstīja, ka mājai norauta daļa šīfera jumta, nogāzts skurstenis. Turklāt no šīs mājas nopūsts šīferis iepūsts kaimiņu mājas virtuves logā. Šīs mājas iedzīvotājs pastāstīja, ka šīfera atlūza arī izsitusi viņa automašīnas vējstiklu.

Virpuļviesuļa sekas pēcpusdienā aplūkot atbraukusi arī pašvaldības policija, tostarp interesējoties, kāda palīdzība iedzīvotājiem nepieciešama.

Jau ziņots, ka sestdienas vēlā vakarā glābšanas dienestam nav bijis daudz izsaukumu saistībā ar negaisa radītiem postījumiem.

Sociālajos tīklos aculiecinieki ziņoja, ka Olainē plosījies virpuļviesulis, kas tostarp apskādējis saules paneļu parku. Dienestā norādīja, ka glābēju palīdzība šajā gadījumā nav lūgta. Olainē bijuši vien divi izsaukumi par nolūzušiem kokiem.

Aculiecinieks Uldis iemūžinājis postošo virpuļviesuli:

Portāls "Apollo.lv" jau ziņoja, ka sestdienas pievakarē Šauļu apkaimē, Lietuvā, novērots tornādo jeb virpuļviesulis.

Šis negaisa mākonis sešos vakarā atradās austrumos no Šauļiem un netālu no Latvijas robežas. 

Foto: Atrastie kauli un galvaskausi Bauskas pilskalnā (11.jūlijs):

Foto: Vētras postījumi Bauskā (11.jūlijs)

Video: Jaunieši Bauskā 11. jūlijā palīdz likvidēt vētras radīto postažu

Video: 11. jūlija vētras radītie postījumi Vecsaules pagastā

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu