Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Politiskā vardarbība ir nepieņemama." Rinkēvičs komentē uzbrukumu Trampam (1)

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Politiskā vardarbība ir nepieņemama un nožēlojama, tviterī uzsver Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš norāda, ka ir šokēts par uzbrukumu bijušajam ASV prezidentam Donaldam Trampam.

Rinkēvičs novēl viņam ātru atveseļošanos.

Arī Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) uzsver, ka ir šokēta par notikušo. Viņa uzsver, ka šādiem politiskās vardarbības aktiem nav vietas nevienā sabiedrībā. Viņa novēl Trampam ātru atveseļošanos.

Kā vēstīts, republikāņu Baltā nama kandidāts Tramps sestdien tika ievainots ausī apšaudē vēlēšanu kampaņas mītiņā, un notikušais tiek izmeklēts kā atentāta mēģinājums.

Pēc apšaudes Pensilvānijas štata Batleras pilsētā 78 gadus vecais eksprezidents tika aizvests no skatuves uz automašīnu, un uz viņa sejas bija asinis. Viņš vēlāk ierakstā savā sociālajā tīklā "Truth Social" pavēstīja, ka lode izgājusi cauri viņa labās auss augšējai daļai.

Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) svētdien pavēstīja, ka šāvējs bijis 20 gadus vecais Tomass Metjū Krukss no Pensilvānijas štata.

"FIB ir identificējis 20 gadus veco Tomasu Metjū Kruksu no Betelparkas Pensilvānijas štatā kā personu, kas bija iesaistīta Trampa slepkavības mēģinājumā 13.jūlijā Pensilvānijas štata Batlerā," teikts FIB paziņojumā, kuru citē telekanāli NBC un CBS.

Betelpārka atrodas apmēram 70 kilometrus no Batleras.

Apšaudē nogalināts kāds mītiņa dalībnieks, bet divi smagi ievainoti.

Prezidents Džo Baidens, kuram novembrī gaidāmajās vēlēšanās jāsacenšas ar Trampu, nosodījis notikušo un uzsvēris, ka Amerikā "nav vietas šāda veida vardarbībai".

Uzbrukumu nosodījuši daudzu pasaules valstu vadītāji.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu