Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Neilands 83. un Skujiņš 90. vietā "Tour de France" 14.posmā

Krists Neilands.
Krists Neilands. Foto: /IPA/SIPA/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands sestdien daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 14.posmā finišēja 83.vietā, bet Toms Skujiņš ierindojās 90.vietā, kopvērtējumā vadībā nostiprinoties sestdienas posma uzvarētājam slovēnim Tadejam Pogačaram.

Sestdien riteņbraucēji mēroja 151,9 kilometrus ar vienu otrās un diviem augstākās kategorijas kāpumiem, kā arī vienu starpfinišu.

Pogačars ("UAE Team Emirates") uzvarēja, finišējot četrās stundās vienā minūtē un 51 sekundē.

Viņš par 39 sekundēm apsteidza dāni Jonasu Vingegordu ("Visma"/"Lease a Bike") un par minūti un desmit sekundēm - Beļģijas riteņbraucēju Remko Evenepūlu ("Soudal Quick-Step").

Neilands ("Israel-Premier Tech") uzvarētājam zaudēja 30 minūtes un 52 sekundes, ieņemot 83.vietu, bet Skujiņš ("Lidl - Trek") - 31 minūti un četras sekundes, ierindojoties 90.vietā 108 braucēju konkurencē.

Pogačars tagad kopvērtējumā par minūti un 57 sekundēm apsteidz Vingegordu un par divām minūtēm un 22 sekundēm - Evenepūlu.

Skujiņš ieņem 38.vietu (+1:22:21), bet Neilands - 62.vietu (+2:00:39).

Drošības un loģistikas apsvērumu dēļ, kas saistīti ar 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, Francijas tūre noslēgsies Nicā, nevis Parīzē. Velobrauciena laikā riteņbraucēji mēros 3492 kilometrus.

Skujiņš startē savā sestajā "Tour de France" velobraucienā, bet Neilands prestižajā velobraucienā piedalās ceturto reizi.

Pēdējos divus gadus pēc kārtas "Tour de France" nepārspēts ir bijis dāņu riteņbraucējs Jonass Vingegords.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu