Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO "Apokaliptiska aina." Šauļu apkaimes iedzīvotājs parāda tornādo postījumus

Foto: Vaidas Janavicius/15min.lt

Lietuvā, Šauļu apkaimē sestdienas vakarā izcēlies spēcīgs tornādo jeb virpuļviesulis, kas nodarījis lielus postījumus vismaz četros ciemos, ziņo medijs "15min".

Jau ziņots, ka sestdienas pievakarē Šauļu apkaimē, Lietuvā, novērots virpuļviesulis. Šis negaisa mākonis sešos vakarā atradās austrumos no Šauļiem un netālu no Latvijas robežas.

Foto: Facebook

Pakapes ciema pārstāvis Vaids Janavičs medijam pastāstīja, ka pēc tornādo apkārtējos ciemos aina ir apokaliptiska.

"Es tagad esmu ceļā, jo maniem tuviniekiem Einoraičos ir norauts jumts. Saimniecības ēka, māja, automašīnas, viss..." stāsta vietējais iedzīvotājs.

"Nesen, pirms diviem gadiem, te vienam cilvēkam nodega māja. Viņš to atjaunoja, un tagad tā atkal ir nopostīta gandrīz līdz pamatiem," viņš piebilda.

Janavičs medijām norādīja, ka tornādo gāja cauri daudzām lauku mājām.

Foto: Tornādo postījumi Lietuvas ciemā

Karte: Pakapes ciems, kurā plosījās virpuļviesulis

Jau ziņots, ka tuvākajās stundās Latvijā veidosies jauni negaisa mākoņi, kas vietām sagādās ļoti stipras, bet īslaicīgas lietusgāzes, lokāli iespējama arī lielgraudu krusa, vētra un virpuļviesuļi, prognozē sinoptiķi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūrai LETA sacīja, ka uz plkst.18.30 saistībā ar negaisu ir saņemts viens izsaukums - par nokritušu koku. Savukārt līdz plkst.20 jaunu izsaukumu nav bijis.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis oranžās pakāpes brīdinājumu par pērkona negaisu, tas spēkā visā valstī līdz pusnaktij.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu