Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Sestdienas vakarā Latviju šķērso bīstami negaisa mākoņi. Lietuvu pārsteidzis tornādo

Tornādo Lietuvā.
Tornādo Lietuvā. Foto: Ekrānuzņēmums no video/Orai ir klimatas Lietuvoje/Apollo.lv kolāža

Sestdienas vakarā Latviju šķērso vairāki negaisa mākoņi, kas var radīt postījumus; tie virzās no dienvidrietumiem uz ziemeļaustrumiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Sestdienas pievakarē Šauļu apkaimē, Lietuvā, novērots tornādo jeb virpuļviesulis. Šis negaisa mākonis sešos vakarā atradās austrumos no Šauļiem un netālu no Latvijas robežas.

Video: Šauļu apkaimē novērots tornādo

Lietuvā kāds cits aculiecinieks arī iemūžinājis iespaidīgo tornādo.

Cits pērkona negaiss šķērso Kurzemes centrālo daļu virzienā no dienvidiem uz ziemeļiem, pērkons dārdējis arī Pāvilostas pusē.

Tuvākajās stundās Latvijā veidosies jauni negaisa mākoņi, kas vietām sagādās ļoti stipras, bet īslaicīgas lietusgāzes, lokāli iespējama arī lielgraudu krusa, vētra un virpuļviesuļi, prognozē sinoptiķi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūrai LETA sacīja, ka uz plkst.18.30 saistībā ar negaisu ir saņemts viens izsaukums - par nokritušu koku.

Rīgā gaidāms pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm

Tuvākajās stundās Rīgā gaidāms pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm, prognozē sinoptiķi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta izplatītajā brīdinājumā norādīts, ka iespējama arī krusa.

Saistībā ar gaidāmo negaisu izplatīts dzeltenais brīdinājums, kas ir spēkā līdz plkst.22.30.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis oranžās pakāpes brīdinājumu par pērkona negaisu, tas spēkā visā valstī līdz pusnaktij.

Tāpat arī ziņots, ka ceturtdien negaisa laikā Bauskas novadā plosījās vētra, kas nodarīja būtiskus postījumus zaļajai teritorijai, laužot un izgāžot kokus, kā arī postīti ēku jumti.

Foto: Atrastie kauli un galvaskausi Bauskas pilskalnā (11.jūlijs):

Foto: Vētras postījumi Bauskā (11.jūlijs)

Video: Jaunieši Bauskā 11. jūlijā palīdz likvidēt vētras radīto postažu

Video: 11. jūlija vētras radītie postījumi Vecsaules pagastā

Uz augšu