Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Nigērijā eksāmenu laikā sagrūst skola. Miruši 22 skolēni

Foto: Reuters/ScanPix

Nigērijas vidienē piektdien sagrūstot skolai, ir gājuši bojā 22 skolēni, kas kārtoja eksāmenus, paziņoja varas iestādes.

Gruvešos iesprostotie skolēni sauca pēc palīdzības, kamēr vecāki meklēja savus bērnus, pēc divstāvu skolas ēkas sagrūšanas Plato štata Ziemeļdžosas apriņķa Busabudži ciemā. Glābēji ar smago tehniku mēģināja nokļūt pie upuriem.

Sākotnēji gruvešos bija iesprostoti pavisam 154 skolēni, bet Plato štata policijas preses sekretārs vēlāk paziņoja, ka 132 no viņiem ir izglābti, bet 22 gājuši bojā. Izglābtie skolēni bija ievainoti un tika aizvesti uz dažādām slimnīcām.

Skola sagruva no rīta neilgi pēc tam, kad skolēni bija ieradušies uz mācību stundām.

Vēl nebija zināms, kas izraisījis ēkas sagrūšanu, bet tā notika pēc trīs dienas ilgām stiprām lietavām. Štata valdība vainoja traģēdijā skolas "vājo struktūru un atrašanos upes krasta tuvumā".

Āfrikas visvairāk apdzīvotajā valstī Nigērijā bieži notiek ēku sagrūšanas būvniecības standartu paviršas ievērošanas, nolaidības un zemas kvalitātes būvmateriālu dēļ.

2021.gadā Lagosā sagrūstot augstceltnei būvniecības stadijā, gāja bojā vismaz 45 cilvēki. Nigērijas lielākajā pilsētā Lagosā kopš 2005.gada ir sagruvušas vismaz 152 ēkas.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu