Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Lietuvā atceļ Olivera Trī koncertu. ASV dziedātājs plāno uzstāties Krievijas uzņēmuma sponsorētā festivālā (1)

Atcelts amerikāņu dziedātāja Olivera Trī nedēļas nogalē Viļņā plānotais koncerts, jo viņš septembrī uzstāsies Kazahstānā Krievijas tehnoloģiju kompānijas "Yandex" sponsorētā festivālā.

Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT piektdien vēsta, ka svētdien paredzēto pasākumu atcelt nolēma mūziķa koncerta Viļņā organizators "8 Days a Week".

Kā "8 Days a Week" informēja sociālās saziņas vietnēs, Olivers Trī atteicās atcelt savu koncertu Kazahstānā, lai gan Lietuvas kompānija ilgstoši mēģināja viņa komandai izskaidrot "Yandex" atbildību un finansējumu Krievijas agresijas karā pret Ukrainu.

Organizatori norādīja, ka dziedātāja pozīcija ir pretrunā viņu vērtībām un Lietuvas pozīcijai, tādēļ koncerts Viļņā tiek atcelts.

Kompānija paziņoja, ka par amerikāņu mūziķa plānoto uzstāšanos "Yandex" finansētā festivālā Kazahstānā uzzināja nesen.

Olivers Trī, kurš pirms 2022.gada vairākkārt ir apmeklējis Krieviju un paudis vēlmi tur pavadīt ilgāku laiku, LRT sacīja, ka iebilst pret karu, bet visi cilvēki pasaulē viņam esot vienlīdzīgi, neatkarīgi no valstiskā dalījuma. Viņš apliecināja, ka reiz vēlētos kādu laiku pavadīt arī Ziemeļkorejā.

Sestdien Oliveram Trī paredzēta uzstāšanās festivālā "Beach Grind" Pērnavā.

LRT vēsta, ka britu rokgrupa "Editors", uzzinot, kas sponsorē festivālu Kazahstānā, savu dalību tajā atcēlusi. Joprojām festivāla dalībnieku sarakstā ir tādas grupas kā "Placebo" un "Die Antwoord".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu