Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Krievijas karavīrs Ukrainas pierobežā sašauj kolēģus un aizbēg no vienības (2)

Krievijas armija. Ilustratīvs attēls.
Krievijas armija. Ilustratīvs attēls. Foto: Kosmogenez/Shutterstock

Kāds Krievijas armijas kareivis 11. jūlija vakarā nošāvis divus kolēģus un vēl vienu ievainojis, bet pēc tam aizbēdzis no vienības, kas izvietota Belgorodas apgabalā. Tā, kā ziņo "Meduza", 12. jūlijā vēstījuši "Telegram" kanāli "Baza" un "Shot", kuri savus avotus nenosauc. 

Pēc "Shot" rakstītā, starp aizbēgušo kareivi un citām militārpersonām izcēlies konflikts.

Anonīmais "Telegram" kanāls "VChK-OGPU" apgalvo, ka apšaude notikusi laikā, kad karavīri lietojuši alkoholiskus dzērienus.

Šāvējs atklāja uguni, kad kolēģi par viņu sākuši ņirgāties. "Telegram" kanāli apgalvo, ka aizbēgušais militārists līdzi paņēmis Kalašņikova automātu un 70 patronas, taču ieroci nometa netālu no vienības atrašanās vietas.

Belgorodas apgabalā izsludināts "pārtveršanas" plāns. Saskaņā ar vienu no "Telegram" kanālos citētajām versijām, militārpersona varētu būt šķērsojusi robežu un aizbēgusi uz Ukrainas teritoriju.

Belgorodas izdevums "Peli" izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka militārā policija meklē Alekseju Žuravļovu, 1995. gadā dzimušu Čeboksaru pilsētas iedzīvotāju.

Ziņojumā teikts, ka Žuravļovs 11. jūlijā patvaļīgi pameta militāro vienību Kozinku ciemā, kas atrodas pie Ukrainas robežas un ir "turēts aizdomās par nozieguma izdarīšanu."

Avots Krievijas televīzijas kanāla RT norāda, ka Žuravļovs "tiek apsūdzēts par dezertēšanu un slepkavības mēģinājumu".

"Telegram" kanāls "Astra" noskaidroja, ka Aleksejs Žuravļovs iepriekš sodīts 2011. gadā par laupīšanu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu