Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Ģirts Majors atklāti par "Positivus" mākslinieku honorāriem (1)

Ģirts Majors.
Ģirts Majors. Foto: TVNET/Oskars Lūsis

Festivāla "Positivus" rīkotājs Ģirts Majors intervijā raidījumā "900 sekundes" atklāti stāsta par šī gada aicināto mākslinieku izmaksām.

Sema Smita koncerts pērn bija liela intriga un lielas izmaksas - tā esot šovbiznesa tendence, ap 70% budžeta (aptuveni 1 miljons eiro) aizgāja vienam māksliniekam. Uz jautājumu, vai tā saucamos hedlainerus ir grūti "nomedīt" un vai viņi kļūst dārgāki, Majors atbild apstiprinoši. 

"Jā, viņi ļoti strauji kļūst dārgāki. Tā inflācija, kas pasaulē ir koncertu biznesā, ir prātam neaptveramos apjomos," teic Majors.

Vaicāts, vai arī šogad var runāt par miljonu honorāru, Majors atklāj: "Nē, atsevišķi ne, bet kopumā mēs tērējam tikpat daudz naudas, varbūt līdzvērtīgāk sadalās, nekā tas bija pagājušajā gadā."

Par lielo zvaigžņu atvešanu uz Latviju kopumā un to, vai Latvijā maz ir tāda vieta, kur uzņemt, viņš saka: "Faktiski nav stadionu. Visi šie pasaules superlielie koncerti ir uzbūvēti stadioniem, un Mežaparks neaizvietotu stadionu, jo tur nevar ieņemt tik daudz naudas. Tas ir, kā tas bizness ir uzbūvēts.

Šobrīd vienīgais lielākais stadions ir Kauņā, Lietuvā.

Latvijai vienīgās iespējas Baltijas mērogā būtu, ja tiktu būvēts stadions, kurš kapacitātes ziņā priekš koncertiem būtu lielākais Baltijā, bet faktiski es domāju, ka tā tendence tāda arī būs, ka šie superlielie koncerti, tā iespēja, ka viņi notiks Baltijā, būs arvien mazāka. Nākamgad es prognozēju, ka būs kaut kas vairāk nekā šogad, bet tie noteikti nav šie stadionu koncerti. (..) Daugavas stadions neder - jo Eiropas stadioni spēj ietilpināt 50-80 tūkstošus cilvēku."

19. un 20. jūlijā Lucavsalā norisināsies festivāls "Positivus". Tajā uzstāsies amerikāņu dziedātājs, dejotājs un aktieris Džeisons Derulo, viens no Atlantas apvienības “Migos” mūziķiem Offset, britu rokgrupa “Nothing But Thieves”, hiphopa mūzikas pārstāvis NEMZZZ, pašmāju repa klasiķis Ozols, viens no šīs vasaras karstākajiem repa projektiem Wiesulis un sangvn, kā arī grupa “Detlef” un daudzi citi.

Vairāk skaties video!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu