Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Medijs: ASV ir izjaukušas Krievijas plānu noslepkavot Vācijas ieroču ražotāju

Ierocis. Ilustratīvs foto.
Ierocis. Ilustratīvs foto. Foto: SERGEI ILNITSKY / EPA

ASV ir izjaukušas Krievijas plānu šogad noslepkavot Vācijas ieroču ražošanas uzņēmuma vadīitāju, kura uzņēmuma piegādā ieročus Ukrainai, ceturtdien ziņoja ASV telekanāls CNN.

CNN, atsaucoties uz piecām neidentificētām ASV un Rietumvalstu amatpersonām, ziņoja, ka ASV informējušas Vāciju par Krievijas valdības plānu nogalināt uzņēmuma "Rheinmetall" vadītāju Armīnu Papergeru, kura aizsardzību pēc tam nodrošināja Vācijas drošības dienesti.

Šis iecerētais atentāts bija viens no vairākiem ASV izlūkdienestu atklātiem Krievijas plāniem nogalināt Eiropas aizsardzības rūpniecības vadītājus, kuri atbalsta Ukrainas karu pret Krieviju.

CNN ziņoja, ka sazvērestība pret Papergeru bija "visnobriedušākā", un citēja augsta līmeņa Vācijas valdības amatpersonu, kas apstiprināja, ka ASV brīdinājušas Vāciju par šo sazvērestību.

"Rheinmetall" ražo 155 mm artilērijas šāviņus un plāno sākt bruņumašīnu ražošanu Ukrainā.

CNN par plānoto atentātu ziņoja laikā, kad Vašingtonā notiek NATO 75.gadskārtas samits.

"Ņemot vērā jaunākās ziņas par "Rheinmetall", tieši to mēs pēdējos mēnešos arvien skaidrāk esam likuši saprast," sacīja Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka.

"Krievija rīko agresijas hibrīdkaru. Ar sabotāžu, ar kiberuzbrukumiem, ar GPS paralizēšanu, lai Baltijas valstu lidmašīnas vairs nevarētu nolaisties kaimiņvalstīs."

"Mēs esam redzējuši, ka notikuši uzbrukumi cilvēkiem Eiropas teritorijā. Mēs esam redzējuši, ka notikuši uzbrukumi rūpnīcām. Un tas vēlreiz uzsver to, ka mums kā eiropiešiem ir jāaizsargā sevi, cik labi to spējam, un nav jābūt naiviem," sacīja Bērnoka.

Vācijas Iekšlietu ministrijas preses sekretārs atteicās tieši komentēt šo ziņu par "Rheinmetall", bet sacīja, ka "Vācijas valdība ļoti nopietni uztver draudus no Krievijas režīma puses". "Mūsu drošības iestādes ir ļoti modras un atbilstoši rīkojas ciešā sadarbībā ar mūsu starptautiskajiem partneriem. Mēs nevaram komentēt detaļas, konkrētus aizsardzības pasākumus un izlūkdienestu noskaidroto."

"Rheinmetall" preses sekretārs Olivers Hofmans sacīja, ka uzņēmums "nevar komentēt jautājumus, kas attiecas uz korporatīvo drošību". Viņš piebilda, ka "nepieciešamie pasākumi vienmēr tiek veikti, regulāri konsultējoties ar drošības iestādēm".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu