Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Laima Rendezvous Jūrmala" – vienīgais festivāls Baltijā, kas pulcē Eirovīzijas dalībniekus un uzvarētājus kuplā skaitā

Dziedātāja Laima Vaikule
Dziedātāja Laima Vaikule Foto: Zane Bitere/LETA

Festivāls "Laima Rendezvous Jūrmala" ir kļuvis par nozīmīgu notikumu Baltijas reģionā, kas ik gadu dod iespēju uzstāties Eiropas lielākā un ik gadu gaidītākā dziesmu konkursa – Eirovīzijas – dalībniekiem. Kopš 1956. gada Eirovīzija ir pulcējusi Eiropas un pasaules spilgtākos māksliniekus, sniedzot iespēju izpausties uz lielās skatuves arī tiem, kas vēl nav guvuši pasaules slavu.

Producente Elita Mīlgrāve saka: "Mēs esam ļoti priecīgi uzņemt Eirovīzijas dalībniekus, jo katrs no tiem jau ir pierādījis savas uzstāšanās spējas lielos šovos. Viņu dalība ir svētki visiem, jo kurš vēl festivāls uzņem vienā dienā tik daudz spilgtu un daudzveidīgu mākslinieku? Esam patiesi aizkustināti par to, ar kādu prieku mākslinieki brauc un uzstājas pie mums ne tikai ar savām Eirovīzijas dziesmām, bet arī labprāt parāda jaunākos singlus."

Šogad uz "Laima Rendezvous Jūrmala" skatuves kāps šī gada Eirovīzijas uzvarētājs NEMO, kurš atnesa Šveicei trešo uzvaru vēsturē. Vēsturiski pirmā uzvara arī piederēja Šveicei, kad 1956. gadā Lys Assia atnesa savai valstij uzvaru, kam sekoja garš pārtraukums 32 gadu garumā, līdz 1988. gadā Selīna Diona nesa Šveicei uzvaru. Šogad, pēc 36 gadiem, NEMO atkal atnesa uzvaru Šveicei.

Papildus NEMO uz festivāla skatuves kāps arī Igaunijas pārstāvji Eirovīzijā – Uku Suviste, kas piedalījās konkursā ar dziesmu "The Lucky One" (2021. gads), un Elina Nechayeva, kas pārstāvēja Igauniju 2018. gadā ar dziesmu "La Forza". Festivāla draugi – grupa no Moldovas SunStroke Project, kas 2017. gadā pārstāvēja savu valsti ar dziesmu "Hey Mamma" un ieguva 3. vietu, – arī būs klāt. Poļu mākslinieks Michal Szpak, kas pārstāvēja savu valsti 2016. gadā ar dziesmu "Color of Your Life", arī ieradīsies Jūrmalā, lai piedalītos "Laima RendezVous Jūrmala".

Festivālu kuplinās arī Latvijas mākslinieki – Marija Naumova, kas nesa mūsu valstij uzvaru 2002. gadā ar hitu “I Wanna”. Jāatzīmē, ka viņas panākumu joprojām neviens nav spējis pārspēt. Ivo Fomins, kas 2004. gadā duetā “Fomins un Kleins” kopā ar ģitāristu Tomasu Kleinu konkursā izpildīja “Dziesmu par laimi”, šogad kāps uz Dzintaru koncertzāles skatuves un priecēs skatītājus ar saviem priekšnesumiem. Intars Busulis, kurš ar dziesmu “Probka”, 2009. gadā pārstāvēja Latviju, kā arī Aija Andrejeva, kas pārstāvēja mūsu valsti 2010. gada konkursā ar dziesmu “What For?”. Un, protams, grupa Musiqq, kas bija 2011. gada Latvijas pārstāvji ar dziesmu “Angel in Disguise”.

Pagājušā gada festivālā piedalījās Eirovīzijas punktu rekordists Salvadors Sobrals, kurš 2017. gadā uzdāvināja Portugālei pirmo uzvaru konkursa vēsturē. Viņa punktu rekords – 758 – joprojām nav pārspēts. Tāpat festivālā uzstājās jaunā dziedātāja no Polijas Blanka, kura iekaroja skatītāju sirdis ar savu enerģiju.

Katru gadu "Laima Rendezvous Jūrmala" pulcē vairākus desmitus talantīgu mākslinieku, radot neatkārtojamu atmosfēru Dzintaru koncertzālē. Šogad festivāls solās būt vēl grandiozāks, pulcējot 45 māksliniekus no 14 valstīm.

Festivāls "Laima Rendezvous Jūrmala" notiks no 26. līdz 28. jūlijam Dzintaru koncertzālē.

Biļetes var iegādāties laimafestival.lv un bilesuserviss.lv kasēs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu