Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ukraina konfiscē kravas kuģi, ar ko eksportēti graudi no Krimas (1)

Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls.
Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: Vitalii Stock/Shutterstock.com

Ukraina konfiscējusi ārvalstu kravas kuģi, ar kuru no Krimas pussalas nelegāli eksportēta Ukrainas labība.

Kuģa kapteini Ukrainas varasiestādes aizturēja.

Krievija okupētajās Ukrainas teritorijās nelegāli novāc labību un eksportē uz trešajām valstīm.

Ukrainas ģenerālprokuratūra paziņoja, ka Odesas reģionā konfiscējusi ārvalstu kuģi, kas iepriekš eksportējis lauksaimniecības produktus caur Sevastopoles ostu, kas ir Krievijas galvenais militārais centrs Melnajā jūrā. Ukrainas Drošības dienests norādīja, ka ar kuģi "Usko Mfu" eksportētie graudi audzēti Ukrainas dienvidos.

Aizturētais kuģa kapteinis ir Azerbaidžānas pilsonis. Viņam draud līdz pieciem gadiem ilgs cietumsods par noteikumu neievērošanu, iebraucot okupētajās teritorijās, atklāja Ukrainas Drošības dienests.

Prokuratūra norādīja, ka kuģa konfiscēšanas brīdī uz tā atradās vēl 12 ārvalstu apkalpes locekļi, bet neatklāja, kuru valstu pilsoņi viņi ir. Nav arī zināms, vai viņiem tiks izvirzītas apsūdzības.

Kuģis, kas reģistrēts Kamerūnā, iebrauca Sevastopoles ostā 2023.gada novembrī, un tajā bija iekrautas vairāk nekā 3000 tonnas lauksaimniecības produktu, kas "bija paredzēti Turcijas uzņēmumam", norādīja prokuratūra.

"Lai slēptu nelikumīgo darbību, kuģa automātiskā identifikācijas sistēma pirms ieiešanas Sevastopoles ostā tika izslēgta, kas ir rupjš kuģošanas drošības prasību pārkāpums," norādīja prokuratūra.

Kuģis otro reizi atgriezās Sevastopolē šī gada maijā. Prokuratūra piebilda, ka tas tika konfiscēts Ukrainas ostā Reni. Uz kuģa tika atrasti dokumenti, ko izdevusi Sevastopoles osta.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu