Kariņa avioreisu skandāls: vienam VK darbiniekam samazināta alga, bet vēl viens aizgājis no darba (3)

Foto: Shutterstock

Saistībā ar bijušā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) speciālo avioreisu skandālu vienam Valsts kancelejā nodarbinātajam samazināta alga, bet vēl viens - pametis darbu.

Kā aģentūrai LETA norādīja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone, Valsts kanceleja veica disciplinārlietas izmeklēšanu, lai noskaidrotu apstākļus, kas saistīti ar divu iestādes nodarbināto veiktajām darbībām.

Disciplinārlietas izmeklēšana noslēdzās 20.jūnijā, un vienai no lietā iesaistītajām personām tika piemērots disciplinārsods, uz laiku samazinot atalgojumu.

Otra lietā iesaistītā persona pirms disciplinārlietas noslēgšanās pēc pašas vēlēšanās pārtraukusi valsts civildienesta attiecības ar iestādi, līdz ar to atbilstoši likumam disciplinārlieta pret šo personu tika izbeigta.

Pēc Jirgensones paustā, patlaban tiek izvērtēti apstākļi par vēl vienas iespējamās disciplinārlietas ierosināšanu pret vienu nodarbināto.

Kā vēstīts, 10.jūlijā Siliņa intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja, ka saistībā ar Valsts kancelejas iepirkumiem tiks vērtēta vēl vairāku personu atbildība. Viņa skaidroja, ka disciplinārlietā, kas bija ierosināta pret nu jau amatā pazemināto Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, figurē vēl vairākas Valsts kancelejas amatpersonas.

Premjere iepriekš uzsvēra, ka ir nodevusi šo informāciju Valsts kancelejas direktora pienākumu izpildītājai, jo viņai tālāk jāorganizē pārbaudes attiecībā uz šiem darbiniekiem.

Kā vēstīts, aprīļa sākumā, reaģējot uz Ģenerālprokuratūras sniegto informāciju par kriminālprocesa sākšanu, lai vērtētu Kariņa speciālo avioreisu izmantošanas tiesiskumu, premjere uzdeva izveidot dienesta pārbaudes komisiju, kuras uzdevums bija dienesta pārbaudē noskaidrot iesniegumā norādīto likumu un citu normatīvo aktu pārkāpumu izdarīšanas apstākļus un izvērtēt amatpersonu rīcību.

Paralēli - maija sākumā - Siliņa jau izdeva rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Citskovski. Šāds lēmums tika pieņemts, "pamatojoties uz dienesta pārbaudes komisijas starpziņojumā konstatētajiem apstākļiem un tiesību normu pārkāpumiem". Pēc Siliņas ierosinātās disciplinārlietas valdība otrdien, 9.jūlijā, nolēma amatā pazemināt Citskovski, viņam piedāvājot vadīt Saimnieciskā nodrošinājuma nodaļu.

Siliņa preses konferencē pēc valdības sēdes skaidroja, ka disciplinārlietu komisija konstatējusi publisko iepirkumu likuma pārkāpumus, tāpēc pieņemts šāds lēmums. Citskovskis varēs pārsūdzēt lēmumu, tomēr tas neattur rīkojuma izpildi. Viņš aģentūrai LETA atzina, ka to darīs.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu