Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Vācijas labējā eiroskeptiķu partija izveidojusi jaunu EP frakciju – "Suverēnu valstu Eiropa"

Eiropas Savienības karogs.
Eiropas Savienības karogs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Vācijas labējā eiroskeptiķu partija "Alternatīva Vācijai" (AfD) trešdien izveidojusi jaunu Eiropas Parlamenta (EP) frakciju - "Suverēnu valstu Eiropa".

AfD līdzpriekšsēdētājas Alises Vīdeles preses pārstāvis paziņoja, ka jaunā EP frakcija sākotnēji apvienos 25 EP deputātus no astoņām valstīm, un 14 no tiem ir AfD locekļi.

"Suverēnu valstu Eiropa" pašreiz ir mazākā frakcija EP.

Saskaņā ar EP noteikumiem frakcijas izveidošanai nepieciešams atbalsts no politiskajām partijām, kas pārstāv vismaz septiņas Eiropas Savienības dalībvalstis un kurām kopā ir vismaz 23 EP deputāti.

Jaunajā frakcijā pārstāvēta Vācija, Polija, Slovākija, Ungārija, Čehija, Bulgārija, Lietuva, Francija un Spānija.

Frakcijai tagad jāinformē EP priekšsēdētāja Roberta Metsola par savu izveidi, kas pēc tam tiks oficiāli apstiprināta EP sēdē Strasbūrā nākamajā nedēļā.

Skandalozais AfD politiķis Maksimiliāns Krā neietilps jaunajā EP frakcijā, bet atzinīgi novērtēja tās izveidošanu.

"Esmu gandarīts, ka, izveidojot grupu Eiropas Parlamentā, tiks īstenots projekts, pie kura esmu strādājis gadiem ilgi. Šī projekta nozīme ir daudz lielāka nekā mana loma, tāpēc esmu apmierināts," platformā "X" paziņoja Krā.

Krā apsūdzēts par aizdomīgiem sakariem ar Krieviju un Ķīnu, un skandālu izraisījuši arī viņa izteikumi par nacistiskās Vācijas paramilitāro organizāciju SS. AfD izslēdza viņu no partijas delegācijas Eiropas Parlamentā, lai gan viņš bija partijas vēlēšanu saraksta līderis.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu