Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Uz Tokiju devās 335 krievi, cik dosies uz Parīzi?

Krievija Olimpiskajās spēlēs.
Krievija Olimpiskajās spēlēs. Foto: Shutterstock

Krievijas sportistu skaits, kuri tikuši uzaicināti uz 2024. gada Parīzes vasaras olimpiskajām spēlēm, ir ievērojami mazāks nekā 2021. gada olimpiādē, ziņo ESPN.

Šobrīd tikai 16 Krievijas sportisti piekrituši piedalīties Olimpiskajās spēlēs, kas sāksies 26. jūlijā. Turpretim 2021. gadā Tokijas olimpiādē piedalījās 335 krievi.

Baltkrieviju savukārt pārstāvēs 17 "neitrālie" sportisti.

Vairākas agresorvalsts sporta federācijas startēšanu zem neitrāla karoga nosauca par pazemojumu, atsakoties sūtīt sportistus uz Olimpiskajām spēlēm.

Lai Krievijas un Baltkrievijas sportisti saņemtu ielūgumu uz Parīzi, viņiem jāiziet papildus pārbaudes. Tajās tiek noskaidrota minētās personas nostāja pret karu un saikne ar Krievijas armiju. Starptautiskā olimpiskā komiteja atklāja, ka kopā 36 krievi saņēma uzaicinājumu uz Olimpiskajām spēlēm, no kuriem 20 atteicās.

Okupantu valsts kompensēs tos sportistus, kuri nesaņēma ielūgumu.

"Mēs esam izmaksājuši kompensācijas 245 sportistiem. Tie ir pārstāvji, kuri nesaņēma atļauju piedalīties starptautiskos turnīros un tie, kuri nesaņēma neitrālo statusu," paziņoja Krievijas olimpiskās komitejas ģenerāldirektors Vladimirs Senglejevs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu