Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Piektdien Latvijas austrumos gaidāms lietus

Kaķis.
Kaķis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdienas pēcpusdienā un vakarā daudzviet Latvijas rietumu un centrālajā daļā gaidāmas intensīvas pērkona lietusgāzes, bet vēlāk naktī, kā arī piektdien no rīta un dienā līs galvenokārt austrumu novados, prognozē sinoptiķi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts lielākajā daļā izsludinājis oranžās pakāpes brīdinājumu par pērkona negaisu, kas spēkā līdz plkst.2 naktī, savukārt ceturtdien no plkst.16 līdz 20 valsts rietumu pusē spēkā sarkanā līmeņa brīdinājums par pērkona negaisu ar ekstremāli stiprām lietusgāzēm. Iespējama arī lielgraudu krusa un vēja brāzmas līdz 20-24 metriem sekundē.

Naktī uz piektdienu vietām valstī gaidāma arī migla. Vējš pārsvarā būs lēns. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +16..+21 grādam.

Piektdien mākoņu kļūs mazāk un uzspīdēs saule. Dienas pirmajā pusē vēl daudzviet Austrumlatvijā gaidāms lietus, vēlāk vairs tikai vietām īslaicīgi līs, iespējamas pērkona lietusgāzes.

Pūšot lēnam rietumu, ziemeļrietumu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +23..+28 grādiem, lielā daļā piekrastes tā nepārsniegs +20..+22 grādus.

Rīgā ceturtdienas vakarā iespējams pērkona negaiss ar ļoti stipru lietu, kas var radīt īslaicīgus plūdus, savukārt piektdien nav gaidāmi būtiski nokrišņi un pēcpusdienā laiks kļūs saulaināks. Naktī pūtīs lēns mainīga virziena vējš un gaisa temperatūra noslīdēs līdz +18..+19 grādiem, dienā lēns ziemeļrietumu vējš pāries ziemeļu vējā un gaiss iesils līdz +25 grādiem, pie jūras temperatūra nepārsniegs +22 grādus.

Foto: Vasara Vecrīgā

Uz augšu