Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"iPhone" lietotājiem 98 valstīs izsūtīti brīdinājumi par spiegprogrammatūras draudiem

iPhone 14 Max. Ilustratīvs attēls.
iPhone 14 Max. Ilustratīvs attēls. Foto: mokjc/Shutterstock

"Apple" saviem klientiem 98 valstīs izsūtījusi paziņojumu par jauniem drošības draudiem. "iPhone" lietotāji saņēmuši brīdinājumus par iespējamiem spiegprogrammatūras uzbrukumiem, vēsta "TechCrunch".

Šī ir otrā reize šogad, kad uzņēmums izplatījis šādu brīdinājumu. Līdzīgs paziņojums aprīlī tika nosūtīts lietotājiem 92 valstīs.

Kopš 2021. gada "Apple" regulāri izsūta šādus paziņojumus, sasniedzot lietotājus vairāk nekā 150 valstīs, liecina uzņēmuma mājaslapā ievietotais paziņojums.

10. jūlija brīdinājumā netika atklāta uzbrucēju identitāte vai valstis, kurās lietotāji saņēma paziņojumus.

""Apple" konstatējis, ka pret jums ir vērsts spiegprogrammatūras uzbrukums, mēģinot attālināti apdraudēt "iPhone", kas saistīts ar jūsu Apple ID xxx-," uzņēmums brīdinājumā paziņojis klientiem.

"Šis uzbrukums, visticamāk, ir vērsts pret jums saistībā ar to, kas jūs esat vai ar ko jūs nodarbojaties. Lai gan šādos uzbrukumos nekad nav iespējams izzināt visus apstākļus, "Apple" ir pārliecināti par draudu klātbūtni – lūdzu, uztveriet brīdinājumu nopietni," piebilda "Apple".

Saskaņā ar lietotājiem, Indija ir viena no valstīm, kurā "Apple" izsūtījis paziņojumus par draudiem.

Oktobrī "Apple" izsūtīja līdzīgus brīdinājumus vairākiem žurnālistiem un politiķiem Indijā. Cilvēktiesību aizstāvības grupa "Amnesty International" vēlāk vēstīja, ka ietekmīgu Indijas žurnālistu "iPhone" tālruņos atklāts "Pegasus" – ļoti invazīva spiegprogrammatūra, ko izstrādājusi Izraēlas firma "NSO Group".

Savā paziņojumā ietekmētajiem lietotājiem "Apple" uzsvēra savu draudu identificēšanas metodes, brīdinot, ka papildu informācijas izpaušana varētu palīdzēt uzbrucējiem izvairīties no saukšanas pie atbildības.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu