Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Latviju ceturtdienas pēcpusdienā sasniegusi vētra un stipras pērkona lietusgāzes. Spēkā sarkanais brīdinājums (1)

Papildināts
Foto: Ekrānuzņēmums no LVĢMC

Vēlā ceturtdienas pēcpusdienā stiprākās lietusgāzes un pērkona negaiss ir Latvijas centrālajā daļā, mākoņi virzās no dienvidrietumiem uz ziemeļaustrumiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Četros pēcpusdienā intensīvākās lietusgāzes un lielākais skaits zibeņu bija Bauskas novadā. Saskaņā ar "Latvijas valsts ceļu" datiem starp Bausku un Cerauksti reģistrētas vēja brāzmas līdz 31 metram sekundē.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs sarkanā brīdinājuma teritoriju ir nomainījis uz valsts centrālajiem rajoniem. Kurzemē sarkanais brīdinājums atcelts, bet paliek spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Galvaspilsētā izsludināts oranžais brīdinājums - Rīgā laika posmā no plkst.16.30 līdz plkst.19.30 gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām līdz 20 metriem sekundē un ļoti stiprām lietusgāzēm, iespējama arī krusa.

Sarkanais brīdinājums būs spēkā līdz astoņiem vakarā, savukārt oranžais brīdinājums valsts lielākajā daļā būs spēkā līdz plkst.2 naktī.

Sarkanais jeb augstākās pakāpes brīdinājums izsludināts ekstremāli stipru lietusgāžu dēļ, to ietekmē vietām iespējami īslaicīgi plūdi, tāpat iespējama lielgraudu krusa un vētra.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu