Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Aculieciniece stāsta par traģēdiju Jaundubultu stacijā, kurā gāja bojā bijušais deputāts Straume

Jānis Straume.
Jānis Straume. Foto: Zane Bitere/LETA

Trešdienas rītā Jaundubultu stacijā kāds gājējs šķērsoja sliedes neatļautā vietā, pakļūstot zem vilciena. No gūtajām traumām vīrietis gāja bojā. Kļuvis zināms, ka traģiskajā negadījumā dzīvību zaudējis bijušais Saeimas priekšsēdētājs un deputāts Jānis Straume, vēsta raidījums "Degpunktā".

Aculieciniece pieredzējusi brīdi, kad Straume tika notriekts. Viņa saka, ka ievērojusi kādu nemierīgu vīrieti, kurš satraukti staigājis gar sliežu malu, it kā kaut ko gaidot.

Pēc neilga brīža izdzirdējusi vilciena taures, nolēma paskatīties pār plecu. Tieši tajā brīdī svešinieks atsitās pret vilcienu un aizlidoja sāņus.

Raidījums norāda -  lai saprastu, kas noticis, vilciena vadītājs izkāpa ārā. Pēc brīža notikuma vietā ieradās arī operatīvie dienesti.

Jau ziņots, ka trešdienas rītā Jūrmalā, Lielupes ielā zem vilciena pakļuvis gājējs, aģentūru LETA šorīt informēja Valsts policijā. Cilvēks mira notikuma vietā. Valsts policija izmeklē negadījuma apstākļus.

LETA arhīvs liecina, ka Straume dzimis 1962.gada 27.augustā Siguldā politiski represēto ģimenē. 1980.gadā beidzis Siguldas 1.vidusskolu, bet 1986.gadā Rīgas Medicīnas institūta Vispārējās ārstniecības fakultāti.

Straume strādājis par funkcionālās diagnostikas ārstu Rīgas 3.klīniskajā slimnīcā un par ārstu endoskopistu Diagnostikas centrā.

1993.gadā viņš bija ievēlēts par 5. Saeimas deputātu no "Tēvzemei un Brīvībai" (TB) saraksta. Pēcāk ievēlēts arī nākamajos parlamenta sasaukumos, kur ieņēmis dažādus amatus. Bijis TB/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs un apvienības TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieks.

1998.gada novembrī viņu ievēlēja par Saeimas priekšsēdētāju, un šo amatu viņš ieņēma līdz 2002. gadam.

2002.gadā viņš atkāpies no apvienības TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieka amata sakarā ar neapmierinošo partijas startu 8.Saeimas vēlēšanās. Vienlaikus tajā pašā gadā viņš ievēlēts par TB/LNNK priekšsēdētāju un šo posteni ieņēma vairākus gadus.

2006.gadā notikušajās 9.Saeimas vēlēšanās Straume netika ievēlēts parlamentā. Vēlāk Straume darbojās amatos valsts uzņēmumos un par Rīgas domes priekšsēdētāja Jāņa Birka padomnieku.

2011.gadā Straume izstājās no partijas TB/LNNK.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu