Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Vai dzērieni un šokolādes batoniņi ir pagātne? ASV parādījušies ieroču patronu tirdzniecības automāti

Foto: AP/Scanpix

Alabamā, Oklahomā un Teksasā kāds ASV uzņēmums uzstādījis tirdzniecības automātus, kuri pārtikas preču veikalos līdz ar ikdienas pirkumiem ļauj iegādāties munīciju, ziņo "AP News".

"American Rounds" skaidro, ka viņu iekārtas izmanto identifikācijas skeneri un sejas atpazīšanas programmatūru, lai pārbaudītu pircēja vecumu, un tās ir tikpat "ērti un vienkārši" lietojamas kā planšetdators.

Taču izskanējušas bažas, ka tik pieejama ložu pārdošana no tirdzniecības automātiem ASV veicinās vairāk apšaužu. Nesen aizvadītajā Neatkarības dienā vien tika nošauti vismaz 33 cilvēki.

Uzņēmums gan uzsver, ka viņu vecuma verifikācijas tehnoloģija nozīmē, ka darījumi ir tikpat droši vai pat vēl drošāki nekā tiešsaistes tirdzniecība, kur dažkārt pircējam pat nav jāuzrāda vecumu apliecinošs dokuments.

"Esmu ļoti pateicīgs cilvēkiem, kuri velta laiku, lai iepazītu mūsu piedāvājumu, nevis tikai izsaka pieņēmumus par mūsu uzņēmumu," sacīja izpilddirektors Grants Magers.

Magers sacīja, ka pārtikas un cita veida veikali sazinājušies ar 2023. gadā Teksasā dibināto uzņēmumu par iespēju tirgot munīciju, izmantojot automatizētas tehnoloģijas.

Uzņēmums līdz šim uzstādījis vienu iekārtu Alabamā, četras Oklahomā un vienu Teksasā, un tuvākajās nedēļās ir plānots uzstādīt vēl vienu Teksasā un vienu Kolorādo.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu