Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ukraina iznīcinājusi vairākas raķešu sistēmas Krievijā, kas izmantotas uzbrukumiem Harkivai

Ukraina, Harkivas apgabals.
Ukraina, Harkivas apgabals. Foto: SERGEY BOBOK

Krievijā, Belgorodas apgabalā, iznīcinātas pretgaisa raķešu sistēmas S-300 un S-400, kuras Krievijas armija izmantojusi, lai uzbruktu Harkivai, ziņo "Unian".

Harkivas apgabala karaspēka operatīvi taktiskās grupas komandiera vietnieks Viktors Soļimčuks vairāk atklājis preses brīfingā.

Frontē esošas Ukrainas vienības saņem atsevišķus ieročus un munīciju kā daļu no Rietumu partneru palīdzības.

"Pats galvenais, ka mēs esam saņēmuši atļauju izmantot Rietumu ieročus pret militāriem mērķiem, kas atrodas Krievijas teritorijā," piebilda Soļimčuks.

Soļimčuks atzīmēja, ka Aizsardzības spēkiem ir nepieciešama pretgaisa aizsardzības tehnika, lai notriektu aviācijas bumbas pārvadājošas lidmašīnas.

"Ir nepieciešamas augstas precizitātes raķešu sistēmas ar spēju trāpīt ienaidnieka karaspēka dziļākajā pozīcijās – gan kontroles punktos, gan pretgaisa aizsardzības objektos, gan koncentrācijas zonās un citos nozīmīgos militāros objektos Krievijā," uzsvēra komandiera vietnieks.

Ukrainas militārās pretizlūkošanas eksperts Mihails Pritula sacīja, ka S-300/400 sistēmu iznīcināšana Belgorodas reģionā ir rezultāts tam, ka ASV ir devusi atļauju pret Krieviju izmantot Rietumu ieročus. Viņš norādīja, ka pretgaisa raķetes S-300 bija galvenais Harkivas iznīcināšanas ierocis.

Eksperts atzīmēja, ka pēc zenītraķešu kompleksu iznīcināšanas ienaidnieka taktika mainīsies, jo Krievijai ir vēlme iznīcināt Harkivu, taču realitāte ir tāda, ka tagad tas būs diezgan grūti, pateicoties Rietumu augsto tehnoloģiju ieročiem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu