Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Jaunais Lielbritānijas premjerministrs netieši norāda, ka Ukraina var izmantot britu raķetes uzbrukumiem Krievijā

Kīrs Stārmers.
Kīrs Stārmers. Foto: EPA/Scanpix

Jaunais Lielbritānijas premjerministrs Kīrs Stārmers licis noprast, ka Ukraina var izmantot Lielbritānijas piegādātās tāla darbības rādiusa raķetes, lai uzbruktu militāriem mērķiem Krievijā.

Stārmers, lidojot uz Vašingtonu, kur notiek NATO 75.gadadienas samits, žurnālistiem sacīja, ka lēmumi par Lielbritānijas piegādāto raķešu "Storm Shadow" izmantošanu ir Ukrainas bruņoto spēku ziņā.

Lielbritānijas militārā palīdzība ir paredzēta "aizsardzības mērķiem, bet Ukraina pati lemj, kā to izmantot šiem aizsardzības mērķiem", sacīja Stārmers, kurš kļuva par premjerministru pagājušajā piektdienā pēc leiboristu uzvaras parlamenta vēlēšanās.

Stārmera izteikumi liecina, ka leiboristi attiecībā uz raķetēm ieņem tādu pašu nostāju kā iepriekšējās konservatīvo valdības, ko vadīja Riši Sunaks, Liza Trasa un agrāk Boriss Džonsons.

Lielbritānija bijusi viena no Kijivas uzticamākajām sabiedrotajām, kopš Krievija 2022.gada februārī atkārtoti iebruka Ukrainā. Londona palīdzējusi Kijivai ar naudu, ieročiem un karavīru apmācību.

Lielbritānija bija pirmā valsts, kas Ukrainas bruņotajiem spēkiem nodrošināja tāla darbības rādiusa ieročus, pagājušā gada maijā paziņojot, ka tā nosūtīs Kijivai raķetes "Storm Shadow".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu