Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Valmierā ugunsdzēsējs savā brīvdienā izglābj kaimiņieni

VUGD. Ilustratīvs attēls.
VUGD. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste / LETA

Pirmdien, 8. jūlijā, īsi pēc plkst. 15.00 dienā Valmieras novada Valmiermuižā trīsstāvu nama dzīvoklī nogranda pamatīgs sprādziens. Blakus miteklī dzīvojis Valmieras daļas ugunsdzēsējs, kurš uzreiz pēc sprādziena steidzās pakaļ dzīvokļa iemītniecei – kādai seniorei, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Cietušās sievietes radinieki raidījumam "Degpunktā" neko daudz par sprādziena cēloņiem nevar pastāstīt. Nama iemītniece Diāna stāsta, ka kundze dzīvojusi viena.

Pēc gāzes noplūdes izraisītā sprādziena no ēkas mājinieki izkļuva pašu spēkiem vēl pirms glābēju ierašanās. 

VUGD VRB Valmieras daļas komandiera pienākumu izpildītājs Miks Rakeckis informē, ka notikusi gāzes noplūde un sprādziens. Dzīvoklī notikusi arī degšana, no ēkas kopumā evakuējušies 10 cilvēki.

Pirms glābēju ierašanās evakuēta arī dzīvokļa iemītniece. Viņas glābējs Mikus Kuprišs raidījumam īsā sarunā pastāstīja par notikušo.

"Redzēju, ka sprādziens patiesībā ir noticis blakus dzīvoklī, durvis bija pavērtas, nāca dūmi ārā. Pavēru durvis, ieraudzīju sievieti, izvilku viņu ārā, aizvēru durvis, lai nav skābekļa un neattīstās degšana," bilst Kuprišs.

Ugunsdzēsējs uzsver, ka krīzes brīdī laikus reaģēt palīdzējušas glābēja darba vidē gūtās prasmes un iemaņas.

Kuprišs atgādina, ka ir svarīgi ar tuvumā dzīvojošiem senioriem regulāri sazināties un neatstāt bez uzraudzības. Ja ir iespējams, noskaidrojiet, kādā tehniskā stāvoklī ir ierīces, kuras savā sadzīvē vecāka gadagājuma cilvēki izmanto visbiežāk. Tāpat nozīmīgi ir pārbaudīt, vai cilvēki, kuri mitinās vieni, savos dzīvokļos ir uzstādījuši dūmu detektorus.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu