Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Zināms, ar kādu ieroci okupanti veica triecienu bērnu slimnīcai Kijivā (17)

Foto: @FRHoffmann1/"X"

Pētījumu centra "Bellingcat" analītiķi un vairāki neatkarīgi raķešu tehnoloģiju un kodolieroču eksperti secinājuši, ka Krievija 8. jūlija triecienā bērnu slimnīcai "Ohmatdet" izmantojusi raķeti "Kh-101", vēsta Ukrainas izdevums "Ukrainska Pravda".

To secināt ekspertiem palīdzēja sociālajos medijos publicētie video, kuros skaidri redzams trieciens. 

Video redzamajai raķetei ir dažādas "Kh-101" raksturiezīmes, piemēram, divi īsi spārni raķetes centrā. Video redzamajai raķetei aizmugurē arī piestiprināts reaktīvais dzinējs.

Salīdzinot slimnīcai trāpījušās raķetes ekrānuzņēmumu ar "Kh-101" 3D atveidojumu, atklāts, ka abām raķetēm ir līdzīgas proporcijas un citas iezīmes. 

Krievijas varasiestādes apgalvoja, ka slimnīcai trāpījusi Ukrainas izmantotās pretgaisa aizsardzības sistēmas NASAMS raķete. 

Tomēr "Bellingcat" uzsver, ka šis skaidrojums ir nepatiess, jo fotogrāfijās skaidri redzams reaktīvais dzinējs, kas karājas no raķetes spārna. Šī acīmredzamā nianse raksturīga "Kh-101", nevis "NASAMS AIM-120" raķetei. Turklāt video redzamās raķetes centrālā korpusa spārni neatbilst "AIM-120" spārniem.

Lai pārbaudītu šo apgalvojumu, Bellingcat izstrādāja otru 3D modeli "AIM-120". Tās priekšējie spārni krietni atšķiras no video redzamās raķetes spārniem. Turklāt "AIM-120" priekšgals ir ievērojami spicāks nekā video redzamajai raķetei. 

Jau ziņots, ka Kijivā trešdien pabeigti glābšanas darbi pēc 8.jūlija Krievijas raķešu trieciena.

Šajā barbariskajā krievu uzbrukumā Ukrainas galvaspilsētā nogalināti 33 cilvēki, tajā skaitā pieci bērni. Vēl 121 cilvēks guvis ievainojumus. Cietušo vidū ir desmit bērni.

Kā ziņots, cita starpā krievu raķetes ķēra Kijivas bērnu slimnīcu "Ohmatdet", privāto klīniku ADONIS un vairākas dzīvojamās mājas.

Bērnu slimnīcā tika nogalināti divi pieaugušie, viena no tiem ārste.

Uzbrukumā daļēji sagrautajā četrstāvīgajā klīnikas ADONIS ēkā nogalināti deviņi cilvēki.

Raķetes trāpījumā biroju ēkā "Domino" gāja bojā septiņi cilvēki.

Kijivas Ševčenko rajonā tika sagrauta kādas dzīvojamās mājas kāpņutelpa, kurā zem gruvešiem gāja bojā 13 cilvēki.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu