Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Argentīnas futbola izlase pēc uzvaras "iedzeļ" slavenajam reperim Dreikam

Argentīnas izlases futbolisti.
Argentīnas izlases futbolisti. Foto: AP/Scanpix

Otrdien, 9. jūlijā, Argentīnas futbolisti sasniedza 2024. gada Dienvidamerikas čempionāta ("Copa America") finālu. Pēc uzvaras pār Kanādu komanda savās oficiālajās "Instagram" lapās netieši veltīja divas ziņas pasaulslavenajam reperim Dreikam.

Pirms "Copa America" pusfināla mača kanādiešu reperis Dreiks atklāja, ka uzlicis 300 tūkstošus ASV dolāru (277 tūkstošus eiro) lielu likmi uz Kanādas uzvaru. Viņa potenciālā peļņa varēja pārsniegt divarpus miljonus ASV dolāru (2,3 miljonus eiro).

Tomēr argentīnieši valsts neatkarības dienā pagarināja savu nezaudēto spēļu sēriju un sarūgtināja Kanādu. Argentīnas rindās ar vārtiem izcēlās Hulians Alvaress un leģendārais Lionels Mesi, palīdzot uzvarēt 2:0 pamatlaikā.

Ja ar zaudēto likmi nebija pietiekami, tad Dreiks saņēma "dzēlienu" valstsvienības oficiālajās "Instagram" lapās. 

Argentīnas nacionālās izlases angļu valodas profils publicēja foto ar uzrakstu "Not like us" ("Ne tā kā mēs"). Tas ir ASV repera Kendrika Lamāra dziesmas nosaukums. Savukārt Argentīnas spāņu valodas "Instagram" lapā minētais izpildījums tika pievienots vienai no ziņām. 

Slavenie reperi Lamārs un Dreiks ir sāncenši mūzikas pasaulē. Abi izveidojuši vairākas otram naidīgi domātas dziesmas jeb disus. "Not Like Us" bija mērķēta tieši pret Dreiku, asi izceļot kanādieša nepiedienīgo izturēšanos pret nepilngadīgām meitenēm.

Tas bija Lamāra piektais diss vērsts pret Kanādas reperi un tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu