Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO Ceļā uz Ukrainas slimnīcām dodas Latvijas slimnīcu ziedotās medicīnas iekārtas

Foto: LETA

Turpinot atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju, šodien ceļā uz Ukrainas slimnīcām devušās Latvijas slimnīcu ziedotās medicīnas iekārtas, informēja Veselības ministrijā (VM).

Ministrija, sadarbojoties ar Ukrainas Veselības ministriju, atsaucoties arī Saeimas priekšsēdētājas Daigas Mieriņas (ZZS) aicinājumam un izvērtējot Ukrainas ārstniecības iestāžu vajadzības, ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Nacionālo veselības dienestu un slimnīcām apzināja pieejamos resursus un iespēju palīdzēt Ukrainas stacionāriem un mediķiem ikdienas darbā.

Foto: Tiek sagatavots ziedojums Ukrainas Čerņihivas Reģionālajai bērnu slimnīcai 

Ziedojumu krava sastāv no vairākiem desmitiem mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtām, pacienta vitālo parametru monitoriem, operāciju galdiem, ultrasonogrāfiem, defibrilatora, sirds ritma monitoriem, kā arī cita medicīnas aprīkojuma, kas tiks nogādāts Ukrainas Čerņihivas Reģionālajā bērnu slimnīcā. Tā savukārt iekārtas izplatīs vēl citām Ukrainas ārstniecības iestādēm.

Video: Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska publicētais video no Krievijas raķešu trieciena bērnu slimnīcai

Ziedot medicīniskās iekārtas Ukrainas slimnīcām atsaucās gan valsts, gan pašvaldību slimnīcas - Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS), Daugavpils Reģionālā slimnīca, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, Madonas slimnīca, Cēsu klīnika, Bauskas slimnīca un Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrs.

Ziedojumu krava Ukrainā tiks nogādāta ar fonda "Uzņēmēji mieram" palīdzību. Līdz ar medicīniskajām iekārtām "Uzņēmēji mieram" Ukrainas Čerņihivas Reģionālajā bērnu slimnīcā nogādās arī "Draugiem Group" ziedotos "IGLU" mīkstos rotaļu klučus.

Pavadot ziedojumu kravu ceļā uz Ukrainu veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV), PSKUS valdes priekšsēdētājs Lauris Vidzis, fonda "Uzņēmēji mieram" direktore Laura Skrodele, un "Draugiem Group" runasvīrs Jānis Palkavnieks uzsvēra, ka kopīgiem spēkiem un aktīvi rīkojoties Latvija sniedz ne tikai simbolisku, bet reālu palīdzību Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju un turpinās to darīt līdz Ukrainas uzvarai.

Savukārt Ukrainas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols izteica pateicību par Latvijas atbalstu un apliecināja, ka Ukraina augstu novērtē gan privātpersonu, gan uzņēmēju, gan valsts sniegto palīdzību.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu