Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO Mesi tur rokās Spānijas izlases zvaigzni, kurš tobrīd bija zīdainis

Lamins Jamals.
Lamins Jamals. Foto: Reuters/ScanPix

Internetā izplatījusies apbrīnojama 2007. gada fotogrāfija, kurā "Barcelona" leģenda Lionels Mesi savās rokās tur tagadējo Spānijas kluba uzbrucēju Laminu Jamalu, ziņo "The Guardian".

Spānijas izlases uzbrucējs Jamals kļuvis par futbola sensāciju. Viņam šonedēļ paliks tikai 17 gadi, bet jaunais futbolists jau ir izcīnījis sākumsastāvā vietu "Barcelona" komandā un nacionālajā valstsvienībā.

Žoanam Monfortam izdevās Jamalu uzķert tālajā 2007. gada rudenī. Fotogrāfs bildēja tobrīd 20 gadus veco "Barcelona" zvaigzni Mesi labdarības kalendāram. Viņš pat nevarēja iedomāties, ka zīdainis, kurš pozēja ar argentīnieti, kļūs par vienu no pasaulē labākajiem futbolistiem.

Foto: AP/SCANPIX

Monforts atminas, ka Mesi jutās neērti ar zīdaini: "Mesi ir introverts un kautrīgs puisis. Viņš nāca laukā no ģērbtuves, un te pēkšņi viņam rokās tiek iedots zīdainis. Sākumā Mesi pat nezināja, kā viņu turēt."

Tāpat kā Argentīnas superzvaigzne, arī Jamals izgāja cauri "Barcelona" jauniešu akadēmijai. Viņš tiek uzskatīts par kluba nākamo lielo superzvaigzni.

Otrdien, 9. jūlijā, plkst.22 pēc Latvijas laika Jamals kopā ar Spānijas izlasi spēlēs pret Franciju 2024. gada Eiropas čempionāta pusfinālā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu