Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Ukraiņu partizāni Rostovas apgabalā sabotējuši Krievijai nozīmīgu dzelzceļu

Foto: @atesh_eng/"X"

Krievijas okupētās Krimas pussalas partizānu grupējums "Ateš" platformā "Telegram" paziņojis, ka tā biedri 9. jūlijā sabotējuši dzelzceļa savienojumu starp Krievijas pilsētu Rostovu pie Donas un okupēto Ukrainas pilsētu Mariupoli, vēsta Ukrainas izdevums "The Kyiv Independent".

"Ateš" kaujinieks sadedzinājis releja skapi pie Krievijas pilsētas Šahtiem. Grupējums publicējis video ar sabotāžas operāciju, taču video patiesumu nav izdevies neatkarīgi apstiprināt.

Krievija sāka būvēt jaunus dzelzceļa savienojumus, lai savienotu Krieviju ar Krimu un citām okupētajām teritorijām Ukrainas dienvidaustrumos.

Tas paredzētas, lai samazinātu Krievijas armijas atkarību no Kerčas tilta un prāmju pārejām, kas savieno Krimas austrumu daļu ar Krievijas Krasnodaras apgabalu. Šie objekti bieži pakļauti Ukrainas uzbrukumiem.

Trimdā dzīvojošā Mariupoles mēra padomnieks Petro Andrjuščenko 2024. gada jūnija vidū sacīja, ka dzelzceļa līnija starp Rostovu pie Donas un okupēto Ukrainas pilsētu ir gandrīz pabeigta.

"Šis ir viens no galvenajiem dzelzceļiem reģionā, kas savieno Krieviju ar Ukrainas Doneckas apgabalu. To aktīvi izmanto militārās tehnikas un personāla transportēšanai uz fronti," "Telegram" rakstīja "Ateš". "Mēs turpinām cīnīties ar okupantiem ar visiem spēkiem, un mūsu diversiju skaits ar katru dienu pieaugs."

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu