Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Uz Spānijas prāmja izcēlies ugunsgrēks. Pasažieri evakuēti

Foto: Ekrānuzņēmums no video/AragonNoticias/"X'

Uz prāmja, kas brauca no Spānijas ostas pilsētas Valensijas uz kūrortu salu Maljorku, naktī uz pirmdienu izcēlās ugunsgrēks, kura dēļ ap 350 pasažieru pēc aptuveni 24 stundām tika evakuēti.

Ugunsgrēkā neviens netika ievainots.

Automobiļu prāmis "Tanacia" svētdienas vakarā izbrauca no Valensijas uz Maljorku, kur tam bija paredzēts ierasties pirmdienas rītā, bet brauciena pusceļā izcēlās ugunsgrēks kuģa dzinēju telpā, pirmdien pavēstīja Itālijas kuģniecības kompānija NGV.

Prāmim nācās apstāties un sākās ugunsgrēka dzēšana ar uz kuģa esošajiem līdzekļiem, tomēr liesmas neizdevās nodzēst un kuģa kapteinis pirmdienas pēcpusdienā lika veikt evakuāciju.

Uz kuģi ar helikopteru tika atvesti profesionāli ugunsdzēsēji. Spānijas jūras glābšanas dienests pārveda pasažierus un daļu no apkalpes locekļiem uz glābšanas laivām, no kurām viņus uzņēma divi kuģi.

Evakuētie pasažieri tika aizvesti atpakaļ uz Valensiju, kurp tika aizvilkts arī ugunsgrēkā bojātais prāmis, uz kura vēl atradās pasažieru automobiļi un bagāža.

Evakuētie uz vienu nakti tika izmitināti Valensijas viesnīcās. Ir paredzēts, ka pasažieri, viņu automobiļi un bagāža otrdien tiks aizvesti uz Maljorku ar citu prāmi.

Ugunsgrēka cēlonis vēl nav noskaidrots.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu