Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Orbāns pēc tikšanās ar Putinu apgalvo, ka diktatoram ir "skaidrs priekšstats par to, kā Krievija uzvarēs" (3)

Foto: AFP/SCANPIX

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns Vācijas izdevumam "Bild" norādījis, ka Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins noraidījis pamiera plānu Ukrainā, jo tas būtu izdevīgi Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Šo apgalvojumu viņš paudis pēc tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski un pašu Putinu, vēsta Lietuvas izdevums "15min.lt". 

Intervijā vācu laikrakstam "Bild" Orbāns atkārtoja aicinājumus panākt pamieru un brīdināja par konflikta eskalāciju turpmākajos mēnešos. "Ticiet man, nākamie divi vai trīs mēneši būs daudz nežēlīgāki, nekā mēs domājam," pirmdien publicētā intervijā izteicies Orbāns, kurš pagājušajā nedēļā Maskavā tikās ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.

"Ir vairāk ieroču, un krievi ir apņēmīgāki. Konfrontācijas enerģija, bojāgājušo skaits, upuru skaits kļūs nežēlīgāks nekā iepriekšējos septiņos mēnešos," prognozēja Ungārijas premjers. Viņš uzsvēra, ka "nestrīdas par to, kuram ir taisnība un kuram nē" un ka viņa mērķis ir miers un uguns pārtraukšana.

Orbāns atzina, ka Krievija ir iebrukusi Ukrainā, taču nenorādīja, ka Maskava ir atbildīga par kara izraisīšanu. 

Ungārijas premjerministrs apgalvoja, ka Putinam "ir skaidrs priekšstats par to, kas notiks tālāk un kā Krievija uzvarēs".

"Putins nevar zaudēt, tas ir ļoti loģiski. Ja paskatās uz karā izmantoto karaspēku, ieročiem un tehnoloģijām, tad grūti iedomāties, ka Krieviju varētu sakaut. Nav iespējams aprēķināt Krievijas sakāves varbūtību," apgalvoja Orbāns. 

Jau ziņots, ka Orbāns pirmdien noslēdzis vizīti Pekinā, kur tikās ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, un devies uz Vašingtonu, kur šonedēļ notiks NATO samits.

Orbāns apmeklēja Ķīnu pēc vizītēm Kijivā un Maskavā, kur centās sevi pozicionēt kā vidutāju, kura mērķis ir panākt Ukrainas kara pārtraukšanu. Vizīti Pekinā viņš nodēvēja par "Miera misiju 3.0".

Orbāns uzsvēra, ka Ķīnai ir liela loma, lai radītu apstākļus Ukrainas kara izbeigšanai.

Orbāns ir vienīgais Eiropas Savienības (ES) līderis, kurš saglabājis tuvas attiecības ar Kremli pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022 .gadā. Viņš ir atteicies sūtīt ieročus Ukrainai un iebildis pret ES atbalstu Kijivai.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu