Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Minhenes "Bayern" samaksā 70 miljonus eiro par Premjerlīgas pastarītes līderi

Maikls Olise.
Maikls Olise. Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas bundeslīgas vienība Minhenes "Bayern" no Anglijas premjerlīgas futbola kluba Londonas "Crystal Palace" iegādājusies uzbrucēju Maiklu Olisi.

Līgums ar Londonā dzimušo un augušo franču uzbrucēju noslēgts uz pieciem gadiem līdz 2029.gada jūnijam.

Kā ziņo Vācijas laikraksts "Kicker", tad "Bayern" par uzbrucēju samaksājusi 70 miljonus eiro, kamēr pēc raidsabiedrības BBC informācijas transfēra summa bijusi 60 miljoni eiro.

Olise "Crystal Palace" pievienojās 2021.gadā no "Reading" komandas par astoņiem miljoniem sterliņu mārciņu.

Pagājušajā sezonā uzbrucējs premjerlīgā 19 spļeēs guva desmit vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, bet kopumā Londonas kluba rindās 90 mačos izcēlies ar 16 gūtiem vārtiem un 25 rezultatīvām piespēlēm.

Nigēriešu un franču izcelsmes spēlētājs meistarību apguva Londonas "Arsenal" un "Chelsea", kā arī Mančestras "City" akadēmijās.

Olise ir "Bayern" otrs nozīmīgais papildinājums starpsezonā - iepriekš komandu papildināja japāņu aizsargs Hiroki Ito no citas bundeslīgas komandas "Stuttgart". Gaidāms, ka vienību, kas pagājušajā sezonā palika tikai trešajā vietā bundeslīgā, papildinās arī premjerlīgas kluba Londonas "Fulham" portugāļu pussargs Žuau Palinja. Minhenieši savā sastāvā vēlas redzēt arī čempiones Leverkūzes "Bayer" aizsargu Jonatanu Tahu un nīderlandiešu uzbrucēju Havi Simonsu no "Leipzig".

Francijas olimpiskās izlases rindās Olise šovasar piedalīsies Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu