Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Labas ziņas korgiju draugiem! Aicina pieteikties korgiju skrējienam "Corgi Race"

Foto: Pauls Zvirbulis /TVNET GRUPA

24. augustā Viļņas Vingis parku piepildīs līksmība un sacensību gars, jo jau trešo gadu pēc kārtas tiks dots starts "Corgi Race" skrējienam. Sacensībās pulcēsies vairāk nekā 100 korgiju, viņu saimnieki un arī suņu šķirnes cienītāji. Vēsts par notikumu aizceļojusi arī aiz Lietuvas robežām, tāpēc uz starta līnijas tiksies arī korgiji no kaimiņvalstīm, tostarp Latvijas!

Šogad vairāk dalībnieku

Korgiju skrējiens, kas Lietuvas galvaspilsētā jau kļuvis par tradīciju, ir smieklu, smaidu un laba humora pilni svētki. Kā norāda organizatori, tā popularitāti vairo ne tikai saimnieku cerība, lai viņu mīlulis uzvarētu sacīkstēs, bet arī vienkārši vēlme izklaidēties, vērojot rotaļīgās un reizēm komiskās korgiju sacensības.

"Esam gandarīti, ka ar katru gadu Corgi Race turpina augt. Pirmajā pasākumā 2020. gadā Vinga parkā sagaidījām 40 mazos skrējējus un gandrīz tūkstoti skatītāju. Pērn pēc trīs gadu pārtraukuma skrējiens atgriezās Viļņā un piesaistīja vēl lielāku uzmanību: sacensībās piedalījās 60 korgiji un 4000 skatītāji, un ir skaidrs, ka Viļņai šāda veida pasākums ir vajadzīgs,” stāsta viens no Corgi Race organizatoriem Edvīns Mišks.

Pārkāpjot Lietuvas robežas

Šogad "Corgi Race" notiek jau starptautiskā mērogā: pašlaik reģistrēts ir 21 korgijs no kaimiņvalstīm - Latvijas, Igaunijas un Polijas. Latvija pagaidām ir vadībā ar 16 korgijiem! Pagājušajā gadā Viļņas četrkājaino pasākums jau guva globālus panākumus: "Corgi Race" atspoguļoja Apvienotās Karalistes sabiedriskā raidorganizācija BBC un Kanādas CBC.

"Ir gandarījums, ka starptautiskajos medijos "Corgi Race" tiek uztverts kā unikāls notikums Viļņā. Īpaši BBC uzsvēra festivāla spēju pulcēt dažāda vecuma cilvēkus jautrā, ģimenei draudzīgā atmosfērā. Ziņojumā arī tika teikts, ka šādi unikāli vietējie svētki vairo lepnumu un mudina vietējos iedzīvotājus iesaistīties publiskos svētkos. Mēs ticam, ka šogad, pasākumam paplašinoties, tas piesaistīs vēl lielāku ārvalstu mediju uzmanību un atpazīstamību un ar dalībniekiem no dažādām valstīm mēs veicināsim starptautisku sadraudzību starp korgiju entuziastiem," stāsta Dovile Bjelousovaite, viena no "Corgi Race" organizatorēm.

Foto: Publicitātes foto

Jauns pasākums četrkājainajiem sāncenšiem

Šī gada sacīkstēs korgiji cīnīsies par ātrākā skrējēja titulu svara kategorijās. Kad būs noskaidrots ātrākais no katras grupas, tie visi sacentīsies lielajā finālā, kurā tiks noskaidroti 2024. gada ātrākie korgiji. Skrējēju saimnieki aicināti arī radoši iesaistīties un uz pasākumu atvest savus četrkājainos mīluļus interesantos tērpos - tērpu parādē vislabāk tērptie korgiji iegūs populārākā korgija titulu.

Šogad iepazīstināsim arī ar jaunu pasākumu - Korgiju sprintu -, kur viens dalībnieks skries atsevišķā trasē, lai veiktu distanci pēc iespējas īsākā laikā. Līdz ar to korgiju skrējējiem būs vēl vairāk iespēju uzstādīt personiskos rekordus un uzvarēt.

Vēl ir laiks pieteikt savu mīluli šīm neaizmirstamajam pasākumam!  Pieteikšanās "Corgi Race" ir atvērta līdz 20. augustam šeit: https://corgiracevilnius.com

"Corgi Race" ir velsiešu korgiju pembroku un kardiganu sacīkstes, kas tiek organizētas kopš 2020. gada.

Pasākums ir publisks, bezmaksas un atvērts ikvienam draudzīgam mājdzīvniekam, saimniekam un interesentam.

GALERIJA: "Corgi Race" Viļņā 2023

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu