Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Apstiprināts Latvijas olimpiskās izlases sastāvs 3×3 basketbolā

Latvijas 3x3 basketbola izlases kapteinis Nauris Miezis.
Latvijas 3x3 basketbola izlases kapteinis Nauris Miezis. Foto: FIBA.com

Latvijas Basketbola savienības valde nosaukusi Latvijas 3×3 basketbola izlases sastāvu startam Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Pēc valsts 3×3 basketbola izlases galvenā trenera Raimonda Feldmaņa priekšlikuma komandā iekļauti olimpiskie čempioni Nauris Miezis un Kārlis Lasmanis, kā arī Francis Lācis un Zigmārs Raimo.

Olimpiskā turnīra spēles FIBA 3×3 basketbolā risināsies no 30. jūlija līdz 5. augustam Parīzes centrā – Konkordijas laukumā – ierīkotajā sacensību arēnā.

Rezervistu statusā apstiprināti olimpiskie čempioni Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars, kuri piedalīsies treniņprocesā, bet kādu pamatsastāva dalībnieku varēs nomainīt tikai savainojuma gadījumā.

"Olimpisko čempionu meistarība nerūs, tomēr dzīve un basketbols iet uz priekšu, tāpēc bija svarīgi izlases darbā laikus iesaistīt jaunus spēkus," spēlētāju izvēli skaidroja Feldmanis.

"Jau pērn Pasaules un Eiropas kausa izcīņā, kā arī Eiropas spēlēs sekmīgi startējām dažādos sastāvos," sacīja Feldmanis. "Komandas līderu individuālās meistarības un pieredzes, kā arī jauno spēlētāju enerģijas apvienojums ir nopietns arguments cīņā ar citām pasaules elites komandām. Uz Parīzi dodamies ar domu par visaugstākajiem mērķiem."

Latvijas 3×3 izlases kapteinis Miezis: "Ir liels gods otro reizi pārstāvēt savu valsti olimpiskajās spēlēs."

"Esam smagi strādājuši, lai nopelnītu tiesības piedalīties Parīzes spēlēs, un šo iespēju centīsimies izmantot ar maksimālu jaudu," teica Miezis. "Kopā ar komandas biedriem darīsim visu iespējamo, lai Latvijas karogs lepni plīvotu arī 3×3 basketbola turnīra noslēguma ceremonijā."

Parīzes olimpisko spēļu turnīrā 3×3 basketbolā piedalīsies astoņu valstu vīriešu komandas: ASV, Francija, Ķīna, Latvija, Lietuva, Nīderlande, Polija un Serbija. Pirmajā posmā no 30. jūlija līdz 4. augustam tiks izspēlēts apļa turnīrs, katrai komandai sacenšoties ar katru. Divas labākās kvalificēsies pusfinālam, 3.-6. vietas ieguvēji 4. augusta vakarā izspēlēs ceturtdaļfināla mačus. Pusfināli un finālspēles – 5. augustā.

Nauris Miezis (1991) ir Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolas audzēknis (pirmie treneri – Andris Eglītis un Jānis Rimbenieks). Olimpiskais čempions (2021), pasaules vicečempions (2019) un bronzas ieguvējs (2023), Eiropas čempions (2017), vicečempions (2018, 2022) un bronzas ieguvējs (2023).

Kārlis Pauls Lasmanis (1994) ir Ventspils sporta skolas "Spars" audzēknis (pirmais treneris – Gints Fogels). Olimpiskais čempions (2021), pasaules vicečempions (2019) un bronzas ieguvējs (2023), Eiropas čempions (2017), vicečempions (2018, 2022) un bronzas ieguvējs (2023).

Francis Lācis (1999) ir BJBS "Rīga/Rīdzene" audzēknis (pirmais treneris Aigars Brigmanis). 3. vietas ieguvējs Pasaules kausa izcīņā (2023) un Eiropas čempionātā (2023), Eiropas spēļu čempions (2023).

Zigmārs Raimo (1997) ir Madonas BJSS audzēknis (pirmais treneris Agnis Beķeris). 3. vietas ieguvējs Eiropas čempionātā (2023), Eiropas spēļu čempions (2023).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu